Çin'de deprem: 113 ölü Video (Yenilendi)

Çin'de deprem: 113 ölü Video (Yenilendi)

Çin'in güneybatısındaki Sichuan eyaletinde meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremde ölü sayısı 113'e çıktı, yaralı sayısı 3 bini aştı.

Çin'in güneybatısındaki Sichuan eyaletinde meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremde ölü sayısının 113'e, yaralı sayısının ise 3 bine yükseldiği açıklandı.

 

Çin medyasına göre, deprem yerel saatle 08.02'de Ya'an şehrinin 1,5 milyon nüfuslu Lushan kasabasında oluştu. Depremin yerin 13 kilometre altında oluştuğu ve eyaletin diğer şehirlerinde de hissedildiği kaydedildi. Çin medyasına göre, kasabadaki ticari taksiler normal işleyişine başladı.

 

Tibet platosunda yer alan Ya'an şehri Çin'in panda üretim merkezlerinden biri olarak da biliniyor.

 

20 SANİYE SÜRDÜ BÜYÜK PANİK YAŞANDI

 

Görgü şahitlerinin Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) yaptığı açıklamada, deprem merkezine 120 kilometre uzaklıktaki eyaletin merkezi Chengdu'da halkın 20 saniye süren deprem anında panikle dışarı çıktığı ve sokaklarda endişeyle beklediği ifade edildi. Chengdu, Chongqing ve Mianyang şehirlerinde binaların camlarının kırıldığı, küçük çapta hasar oluştuğu belirtildi.

 

ARTÇI DEPREMLER YAŞANIYOR

 

En büyüğü 5.1 olmak üzere gölgede artçı depremler yaşanıyor.

 

Deprem nedeniyle Chengdu'daki Shuangliu havalimanının da geçici süreyle kapatıldığı, ancak birkaç saat sonra açıldığı belirtildi.

 

Bölgedeki Telefon hatlarının istikrarsız olduğu, deprem bölgesine çok sayıda kurtarma ekibi gönderildiği kaydedildi.

 

KURTARMA SEFERBERLİĞİ

 

Çinli liderler de kurtarma çalışmalarına ağırlık verilmesi talimatı verdi.

 

Televizyon görüntülerinde çadırlarda tedavi gören depremzedeler ile yıkılmış ve zarar görmüş evler görülüyor.

 

12 Mayıs 2008 yılında Sichuan eyaletinde oluşan 8 büyüklüğündeki depremde 100 bine yakın kişi ölmüş yada kaybolmuştu. Bugünkü depremin 2008'deki depreme benzerlikler gösterdiği de açıklandı.

 

Sichuan eyaleti, Çin'in dört büyük doğalgaz üretim yerinden biri ve Çin'in toplam yüzde 14 doğalgazı buradan çıkarılıyor.

 

İLK BİLGİLERDE 10 OLAN YARALI SAYISI HIZLA ARTTI

 

Çin'in güneybatısındaki Sichuan eyaletinde meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde ilk gelen bilgilerde 10 olarak açıklanan yaralı sayısı daha sonra en az 32 kişinin öldüğü, 600'den fazla kişinin de yaralandığı şeklinde güncellenmişti.

 

Bir sonraki hberde ise depremde ölü sayısının 46'ya yükseldiği bildirilmişti..

 

Çin Komünist Partisi yetkilisi Xu Mengjia, devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, ölü sayısının artabileceğini belirtti. Deprem, yerel saatle 08.02'de Ya'an şehrinin Lushan kasabasında, yerin 13 kilometre altında oluştu.

 

HAVA LİMANI KAPATILDI

 

Görgü şahitlerinin Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) yaptığı açıklamada, deprem merkezine 140 kilometre uzaklıktaki eyalet merkezi Chengdu'da halkın 20 saniye süren deprem anında panikle dışarı çıktığı ve sokaklarda endişeyle beklediği belirtildi. Chengdu, Chongqing ve Mianyang şehirlerinde binaların camlarının kırıldığı, küçük çapta hasar oluştuğu belirtildi.

 

Deprem nedeniyle Chengdu'daki Shuangliu havalimanının da geçici süreyle kapatıldığı, buraya gelen uçakların Chongqing şehrindeki havaalanına acil iniş yaptığı bildirildi. 2008 yılında Sichuan eyaletinde oluşan 8 büyüklüğündeki depremde 100 bine yakın kişi ölmüş yada kaybolmuştu.

 

Sıçuan eyaletinin Vınçuan bölgesinde 2008 yılının mayıs ayında meydana gelen 8 büyüklüğündeki depremde 87 bin kişi hayatını kaybetmişti

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.