Çin`de Kömür Madeninde Patlama: 22 Ölü

Çin`de Kömür Madeninde Patlama: 22 Ölü

Çin`in iç kesimindeki Çongçing kentinde bulunan bir kömür madeninde meydana gelen grizu patlamasında 22 kişi hayatını kaybetti.

Şinhua ajansının haberine göre, Yenşıtay kömür madeninde dün yerel saatle 17.40 sularında meydana gelen patlama sonucu mahsur kalan 22 işçi, yaşamını yitirdi

Patlama sırasında madende 28 kişinin bulunduğu, 6 işçinin sağ olarak kurtulduğu aktarıldı. Hayatını kaybeden 22 işçinin cesetlerine ulaşıldığı açıklandı.

Dünyada en çok maden kazasının yaşandığı ülkelerden Çin`de, yetersiz güvenlik önlemleri nedeniyle birçok ölümlü maden kazası yaşanıyor.

Dünyada en büyük maden faciası daha önce Çin'de yaşanmış, 1500'den fazla işçi göçük altında kalarak hayatını kaybetmişti.

Bilindiği gibi Sosyalist bir rejimle yönetilen Çin'de işçiler 100 ile 200 dolar arasında gülünç denebilecek bir ücretle çalışırken, Komünist parti yetkilileri batıdaki kapitalistleri aratmayacak servetlere sahip olup her türlü lüks hayatı yaşamaktadırlar.

Aynı durum Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliğinde de geçerliydi. Ancak bu adaletsiz durum halkın memnuniyetsizliğine yol açmış, neticede Sovyetler Birliği dağılmıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.