Çinliler yeni antibiyotik türü keşfetti

Çinliler yeni antibiyotik türü keşfetti

Çinli araştırmacılar, yeni bir antibiyotik türünü keşfetti.

Dünya genelinde sağlık kuruluşları antibiyotik kullanımını azaltmaya çalışıyor. Son yıllarda antibiyotiklerin aşırı kullanımı sonucu antibiyotiğe direnç geliştirmiş olan bakteriler ortaya çıktı ve antibiyotikler daha az etkili hale geldiler. Bu nedenle dünyanın pek çok yerinde araştırmacılar yeni antibiyotikler bulmak için çalışmalar yürütüyorlar.

Çin'deki Chongqing Üniversitesi'ndeki araştırmacılar tarafından yönetilen bir ekip, daha önce antimikrobiyal özellikler gösteren bir grup mantar bileşimi olan albomisinleri sentezlemek için bir teknik geliştirdi. Bilim insanları, antibiyotik aktivitelerini test etmelerine izin vermek için etkin maddeleri yeterince büyük miktarlarda elde edebildiler. Bu etkin madde, çeşitli bakteriyel testlerde iyi performans gösterdi.

Araştırmayı gerçekleştiren ekibin lideri Chongqing Üniversitesi'nden Yun He,  Xinhua'ya yaptığı açıklamada “Kullandığımız yöntem, albomisin maddelerini etkili ve rahat bir şekilde sentezleyebilir, başlangıç ​​hayvan laboratuarı testi, bu maddelerin güvenli olduğunu gösterdi, ancak araştırmamızın güvenliğiyle ilgili çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

Ekibe göre, maddenin bakteriyel enfeksiyonlara karşı ilaç olarak kullanılmasının güvenli ve etkili olup olmadığını görmek için daha fazla test gerekli.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.