Çirkin karikatüre tepkiler sürüyor

Çirkin karikatüre tepkiler sürüyor

Peygamber Sevdalıları Platformu Hilvan İlçe Koordinatörlüğü, Özgür Gündem Gazetesi'nin, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e hakaret içerikli karikatürünü telin etti.

Özgür Gündem Gazetesi'nin Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e hakaret içerikli karikatürüne tepkiler sürüyor.

Peygamber Sevdalıları Hilvan İlçe temsilciliği adına açıklama yapan Halil Çayır, Özgür Gündem Gazetesi'ni 'yerli Charlie Hebdo' şeklinde niteleyerek aynı gazetenin daha öncede İslam'a hakaret ettiğini hatırlattı.

Çayır, "Özellikle Bölgemizde HDP/PKK ve onlara yakın olan kurum ve kuruluşlar adeta İslam’a savaş açmışlar ve bunu da pervasızca sergilemekten çekinmiyorlar. Diyarbakır Belediyesi’nin şehir merkezindeki billboardlara Peygamber Efendimiz’e hakaret  içerikli afişler asması, Cizre’de çarşafa, örtüye ve kadına hakaret gösterisi, yine Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı’nın da katıldığı elleri zincirlenmiş çarşaflı kadınlar gösterisi ile İslam’a ve kadına yapılan hakaret ve bunun gibi birçok çirkinliklerle bu toplumun dini değerlerine adeta savaş açtıklarını ilan etmişlerdir.’’ dedi.

HDP/PKK zihniyetinin daha önce de sokak ve caddelere astıkları pankartlarda “Namus toplumsal Kâbustur” ve “Kadınız, Kimsenin Emaneti Değiliz” diyerek halkın toplumsal değerlerini ve inancını ayaklar altına alındığını hatırlatan Çayır, ‘’Her ağızlarını açtıklarında Demokrasi’den, özgürlükten, kadın haklarından ve kültürden bahseden bu zihniyetin ne kadar da cahil olduğuna, Kur’an-ı Kerim’in 'kitap yüklü merkepler' tanımlamasıyla bir kez daha şahit oluyoruz." diye belirtti.

 

"Sakarya Mizah" adlı derginin de söz konusu gazetenin ardından geçtiğimiz gün çarşafa hakaret ettiğini söyleyen Çayır, "Bu mu sizin kadına verdiğiniz değer, bu mu sizin özgürleştirmek istediğiniz insan profili, bu mu sizin Kürt Halkına reva gördüğünüz şey, bu mu sizin insanlık anlayışınız? Siz, bu toplumu İslam’dan uzaklaştırma ihalesini almışsınız. Siz,  bu toplumu İslamsızlaştırmak ve istikrarsızlaştırmak isteyen İslam düşmanlarının 'Truva Atı'sınız, Siz, Annelerinizden ve eşlerinizden bile utanması olmayan varlıklarsınız." ifadelerini kullandı.

 

Çayır, sözlerini şöyle sürdürdü: "Siz de şunu iyi bilin ki biz halk olarak var olduğumuz sürece, karanlık emellerinize asla ve asla varamayacaksınız. Biz halk olarak var olduğumuz sürece, sizin o kokuşmuş fikir ve düşünceleriniz sizin beyinlerinizde kokuşup kalacak ve bu toplumu İslam’dan asla uzaklaştıramayacaksınız. Biz halk olarak var olduğumuz sürece, her yerde ve her platformda İslam’ı ve halkın değerlerini korumaya devam edeceğiz. İslamsız bir Bölgeyi hayal bile etmeyin.

Biz Peygamberin mirasçıları olarak Ebu Cehil’in mirasçılarına canımız pahasına dik duracağız. Ey Müslümanlar! Sahabelerin Allah Resulüne bağlılığı gibi bir bağlılık içerisinde olmalıyız. Sahabelerin Onu muhafaza ettiği gibi muhafaza etmeliyiz. Eğer biz Müslümanlar olarak bu hakaretlere karşı sesimizi yükseltmezsek,  Allah ve Resulü'nün bizden davacı olacağını unutmamalıyız. Hiç kimsenin kutsallarımıza dil uzatmasına da müsaade etmemeliyiz." (Ramazan Şefkatlı- İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.