​"Çizimlerle 40 Hadis" yarışmasının ödülleri verildi

​"Çizimlerle 40 Hadis" yarışmasının ödülleri verildi

TÜGVA tarafından ortaokullarda "Çizimlerle 40 Hadis" sloganıyla düzenlenen yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından "Çizimlerle 40 Hadis" sloganıyla ortaokullarda organize edilen yarışmanın Batman il derecesine giren öğrencilere ödülleri verildi.

Batman il genelinde Medeniyet ve Değerler Kulübü kapsamında düzenlenen yarışmada öğrenciler, belirlenen 40 hadisten birini resmederek yarışmaya katıldı. Batman genelinde toplanan 400 eser alanında uzman komisyonca incelenip il derecesine girenler belirlendi. Değerlendirme sonunda il derecesine giren öğrencilere ödülleri verildi.

Batman il birincisi Meydan Ortaokulundan Zeynep Baytar adlı öğrencinin  "Cemaatle kılınan namaz tek başına kılınan namazdan yirmi derece daha faziletlidir." hadisini resmettiği çalışması oldu.

Ödül töreninde açıklama yapan TÜGVA Batman Ortaokul Koordinatörü Hüseyin Demir, "Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) ‘Allah, bizden herhangi bir şeyi işiten ve işittiği gibi de tebliğ edip başkalarına aktaran kişinin yüzünü ak etsin.’ Hadis-i Şerif’inden ilham alarak düzenlediğimiz bu yarışmada, neslimizin geleceği olan öğrencilerimizin, belirlenmiş kırk hadis arasından seçtiği bir hadisi nasıl anladığını ve hayal dünyasında nasıl yer ettiğini görmek istedik.  Ayrıca bu yarışma sonunda öğrencilerimiz sadece ödül kazanmayacak, 40 hadis okumuş olacak ve Hazreti Muhammed’in (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) davasını sahiplenen ve müjdesine dâhil olanlardan olacaklardır inşallah. Türkiye Gençlik Vakfı olarak imanlı bir nesil yetiştirme konusundaki çalışmalarımız ve gayretlerimiz sonuna kadar devam edecektir." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.