Cizre'de 466 çocuğa bisiklet dağıtıldı

Cizre'de 466 çocuğa bisiklet dağıtıldı

Şırnak Halk Sağlığı Müdürlüğü düzenlediği törenle Cizreli 466 çocuğa bisiklet dağıttı.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı, Sağlıklı Yaşam Kültürünü teşvik çalışmaları kapsamında yer alan toplumda aktivitenin arttırılması projesi çerçevesinde Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Şırnak genelinde isimleri belirlenen bin 516 bisiklet dağıtımı töreni Cizre kapalı spor salonunda düzenlendi. Proje kapsamında Cizre’de isimleri belirlenen 466 kişiye tören sonrası bisiklet dağıtıldı.

Programa Cizre Kaymakamı Ahmet  Adanur, Şırnak Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hayyam Elçi, Milli Eğitim İl Müdürü Nurettin Yılmaz, Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi ile kamu kurum ve kuruluş yetkilileri  ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda bir konuşma yapan Cizre Kaymakamı Ahmet Adanur, “Sağlıklı bir yolun bin bir yolu var. Cizre'de obeziteli olan birisine rastlamadım, herhalde Cizreliler yeme ve içmesine iyi bakıyorlar. Sağlık Bakanlığı’ndan Cizreli çocuklara tekrar bisiklet isteyeceğiz. Tabi şimdilik bu kadar göndermiş. Sağlık Bakanlığımız başta olmak üzere emeği geçen herkese sizin huzurunuzda teşekkür ediyorum.” dedi.

Daha sonra  Konuşma yapan Şırnak İl Halk Müdürü Dr. Muhsin Hayyam Elçi ise fiziksel aktivite seviyelerinin artması için ülkelerin, bireyleri ve toplulukları aktif olmaları konusunda bilgilendirmeleri, motive etmeleri ve desteklemelerini hedef alan bir politika kombinasyonu geliştirmeleri ve uygulamalarının önemli olduğunu söyledi.

Dr. Elçi, “Yürümenin, bisiklet sürmenin, spor yapmanın ve diğer dinlenme faaliyetlerinin erişebilir ve güvenli olduğunu temin eden ulaştırma, eğitim, spor ve şehir planlaması gibi sektörlerinin dahil olduğu çoklu kamu politikaları, fiziksel aktiviteyi teşvik edebilir ve nüfusun geniş kesimlerine ulaştırabilir." diye konuştu.

Fiziksel hareketsizlik yalnızca yetişkinler için değil, çocuklar ve gençler için de ciddi bir sağlık riski taşıdığını dikkati çeken Dr. Elçi, kronik hastalıkların oluşmasında, genetik, çevresel ve biyolojik faktörlerin dışında en önemli faktörün hareketsizlik ve hatalı beslenme olduğunu söyledi.

Elçi konuşmasını şöyle sonlandırdı; “İleri yaşlarda görmeye alıştığımız bir çok kronik hastalığın hareketsiz yaşam tarzının benimsenmesinden dolayı günümüzde artık çocukluk döneminde de ortaya çıktığı gözlenmektedir. Bu nedenle bebeklik çağından itibaren çocuklarda hareketin arttırılmasının ve gün içerisinde hareketsiz olarak geçirilen sürenin azaltılmasının ayrı bir önemi vardır.”

Yapılan konuşmaların ardından Cizreli 466 çocuğa bisiklet dağıtıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.