Cizre halkı:“Kutlu Doğumu dört gözle bekliyorduk”

Cizre halkı:“Kutlu Doğumu dört gözle bekliyorduk”

Peygamber Sevdalıları Platformu’nun organizatörlüğünde düzenlenen Cizre Kutlu Doğum programı 7’den 70’e Peygamber aşığının katılımıyla büyük bir coşku içerisinde kutlanırken, programa katılanlar, bu günü özlemle beklediklerini ifade ettiler.

Her yıl kutlanan Peygamber Efendimizin veladetinin yıldönümü münasebetiyle kutlanan ‘Kutlu Doğum Etkinlikleri’ bu yıl da büyük bir coşkuyla başladı.

Peygamber Sevdalıları Platformu’nun organizatörlüğünde düzenlenen Cizre Kutlu Doğum programı sonrası, ilçe  halkı ve çevreden katılan Peygamber aşıkları, İlke Haber Ajansına (İLKHA) konuşarak, bir yıl aradan sonra büyük bir özlemle bugünü beklediklerini ifade ettiler.

Cizreli Peygamber aşığı Zeynep Candan, tekrar bir yıl aradan sonra kutlanan mevlitten çok mutlu ve sevinçli olduklarını belirterek, “Cizre bugünü dört gözle bekliyordu. Cizre bugüne hasretti. Çok şükür ki kavuştuk. Rabbim bizi onun sancağı altında haşretsin” temennisinde bulundu.

İdil’den katılan bir Peygamber aşığı olan Kazım Uysal, Botan’da Cizre’de Resul’ü anmanın çok güzel bir duydu olduğunu, okunan Mevlidi Şerif’in tüm İslam aleminin birliğine beraberliğine vesile olmasını diledi.

“Düşmanlar heveslenmesin biz buradayız”

İdil’in Tepeköy (Xıraberıpın ) köyünden katılan M.Sait Saka’da Resulullah’ın aşkıyla burada toplandıklarını, Allah düşmanlarına en güzel cevabı, aslında bu meydanların verdiğini belirtti. Saka, “ Biz onun davası uğruna, canımızı malımızı evlad-u iyalımızı bu uğurda vermeye hazırız. Allah’a onun Peygamberine düşmanlık edenler boşuna heveslenmesin biz buradayız. Bu bayrağı da kanımızın son damlasına kadar da koruyacağız.” dedi.

“Mevlid insanların hidayetine vesile olsun”

Peygamber Sevdalıları Platformu İl Temsilcisi Tahirhan Osal, İlke Haber Ajansına yaptığı açıklamada, bu yıl 8.’si kutlanan etkinliğin birlik ve beraberliğe vesile olmasını dileyerek, “Bizleri tekrar böyle bir mekanda böyle bir arada toplanma imkanı veren Allah’a hamdolsun. Bu yıl 8.’sini düzenlediğimiz etkinliğimize, gencinden yaşlısına kadar katılan herkesin Allah hayrını kabul etsin. Emeği geçenlerden de Allah razı olsun.  Allah (cc), ayetinde ‘Sizin için Resulümde güzel  örnekler vardır’ buyuruyor.  Biz de bu örneklerden birazını öğrenmek onu hayatımıza tatbik etmek için geç kalmış sayılmayız. Onun örneklerinden misallerinden bir pay almak için buradayız. Allah bize şefaatina nail etsin.” şeklinde konuştu.   (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler