Cizre halkının sorunlarını defile mi çözecek?

Cizre halkının sorunlarını defile mi çözecek?

​Şırnak'ın Cizre ilçesinde halk, onlarca sorunla boğuşurken "moda" adı altında yapılmak istenen "defile" kamuoyunun tepkisini çekiyor.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Kaymakamlık, Belediye ile Ticaret ve Sanayi Odası organizasyonuyla gerçekleştirilmek istenen "defile" kamuoyunun tepkisini çekiyor.

Cizre Kaymakamlığı, her ne kadar "moda" adı altında yapılmak istenen defilenin, "Geçmişi gelecekle buluşturmak, değerlerimize sahip çıkmak, kültür mirasımızı yeni nesillere tanıtmak amacıyla" yapılacağını açıklasa da kamuoyu "Cizre halkının sorunlarını defile mi çözecek?" sorusunu soruyor.

Kamuoyu, ekonomik sorunların yaşandığı ve işsizliğin had safhada olduğu bir bölgede yüksek meblağda harcamalarla yapılacak konser ve defilenin toplum ahlakını yozlaştırdığı, inanç değerlerini ifsat ettiği gerekçesiyle iptal edilmesi; bunların yerine bölge halkının değer ve inançlarıyla çelişmeyen etkinliklerin yapılması gerektiğini belirtiyor.

Hatırlanacağı üzere Cizre Kaymakamlığı ve Belediye tarafından ilçenin Kale Mahallesi'ndeki tarihi Bırça Belek Parkı'nda Ramazan ayında maneviyata aykırı kız-erkek karma konser düzenlemişti ancak tepkilere rağmen konser iptal edilmemişti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.