Cizre Mustazaflarından Suriyeli mültecilere bir TIR yardım video

Cizre Mustazaflarından Suriyeli mültecilere bir TIR yardım video

Mustafazlar Cemiyeti Cizre Şubesi Ceylanpınar'da bulunan Suriyeli mültecilere bir TIR dolusu yardımda bulundu.

ŞANLIURFA - Mustafazlar Cemiyeti Cizre Şubesi, Suriyeli mültecilere bir TIR dolusu yardımda bulundu. Yardım malzemeleri arasında giyim, battaniye, un, buğday, halı, ısıtıcı bulunuyor.

 

Ceylanpınar'a getirilen yardımlar ilçede faaliyette bulunan ve Suriyeli mültecilere yaptığı kapsamlı yardımlarla bilinen Ensar Der'e teslim edildi.

 

Mustazaflar Cemiyeti Cizre Şubesi tarafından getirilen yardım malzemeleri ile ilgili olarak açıklamada bulunan Ensar Der Başkan Yardımcısı Mustafa Sarıdal, Rasulayn ilçesinde tekrar başlayan çatışmalardan kaçarak Ceylanpınar'a sığınan mültecilere yardımlarının aralıksız olarak devam ettiğini belirten Sarıdal,"Daha önce de kardeş derneklerimizden yardım talebinde bulunmuştuk tekrar savaşın başlamasıyla mülteciler yine Ceylanpınar'a akın etti. Bunun üzerine kardeş derneğimizden yardım talebinde bulunduk. Bugün Mustazaflar Cemiyetinden bir TIR yardım geldi. Allah kendilerinden razı olsun." dedi.

 

Mustazaflar Cemiyeti yetkililerinden Tahirhan Osal ise, Ensar Der'in yardım talebini yönetim kurullarıyla değerlendirdiklerini ifade ederek " Ceylanpınar'da faaliyet yürüten kardeş derneklerimizden Ensar Der, bir TIR dolusu yardım malzemesi getirdik. Gözümüzle gördük Ceylanpınar da çok fazla mülteci var Allah yardımcıları olsun." İfadelerini kullandı. (Mustafa Kaynak-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.