Cizre Nuh Gıda Bankası’nın yardımları aralıksız sürüyor

Cizre Nuh Gıda Bankası’nın yardımları aralıksız sürüyor

Şırnak’ın Cizre ilçesinde faaliyetlerde bulunan Cizre Nuh Gıda Bankası, ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmaya devam ediyor.

Cizre Nuh Gıda Bankası 2015’in Ocak ayında 400 aileye 47 bin TL değerinde 21 ton muhtelif temel gıda yardımlarında bulunduğunu açıkladı.

 

Toplamda 400 aileye 47 bin TL değerinde 21 ton muhtelif temel gıda yardımı ulaştırıldı

Yaptıkları yardımlarla ilgili açıklamalarda bulunan Savaş Topal, “Malumunuz olduğu üzere Cizre İlçemiz son aylarda yaşanan olaylar ve özellikle en son Aralık ayında mütedeyyin ailelere karşı yapılan saldırılar sonucunda ilçemiz ekonomik olarak çöküntü içerisinde ve Cizre’de genel itibariyle ailelerin durumu yaşam standartlarının çok altında. Cizre’deki bu duruma binaen Cizre Nuh Gıda Bankası olarak, 2015 yılının Ocak ayında bir yardım seferberliği başlatmış bulunmaktayız. Yardıma muhtaç ve mağdur olan toplamda 400 aileye 47 bin TL değerinde 21 ton muhtelif temel gıda yardımlarında bulunduk. Cizre’deki bu muhtaç ve mağdur ailelere ulaşmamıza destek olan tüm hayırseverlere teşekkür eder Allah’tan muvaffakiyet dileriz.” şeklinde konuştu.

 

Cizre Nuh Gıda Bankası’na 5 bin 140 aile yardım almak için müracaatta bulundu

5 bin ailenin yardım almak için kendilerine müracaat ettiğini belirten Topal, “Geçtiğimiz günlerde kamuoyu ile paylaştığımız 2014 yardım faaliyetlerimizde belirtmiş olduğumuz gibi Cizre Nuh Gıda Bankası’na bizzat müracaatta bulunan toplamda 5 bin 140 ailemiz bulunmaktadır. Cizre nüfusunu göz ününe getirdiğimizde yardıma muhtaç ailelerin oranı nüfusa göre ne kadar yüksek olduğu ve bunun Cizre’deki hane sayısının dörtte birine tekabül ettiği görülmektedir.” ifadelerinde bulundu.  

 

Topal son olarak şunları söyledi: “Kendilerine yardım ulaştırmamız gereken özellikle 1’inci derecede yardıma muhtaç ailelerimiz için burada sizin aracılığınız ile bir çağrıda bulunmak istiyorum. Başta Türkiye’de ve Avrupa’da faaliyetlerde bulunan yardım kuruluşları olmak üzere tüm hayırseverlerden bu ailelere yardımların ulaştırılması için aracı olmaya hazır olduğumuzu burada belirtmek istiyorum.” (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler