'Cizre olayı önceden tertiplenmiş saldırıdır'

'Cizre olayı önceden tertiplenmiş saldırıdır'

MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal'ın ziyaretinde konuşan HÜDA PAR Cizre ilçe başkanı Ahmet Elçin, 27 Aralık Cizre saldırısının provokasyon olmadığını olayın tamamen önceden hazırlanmış ve tertiplenmiş bir saldırı olduğunu belirtti.

MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal;  Diyarbakır şube Başkanı Abdurrahim Ay, Ankara Şube Başkanı Mehmet Çağlayan, Genel Yönetim Kurulu üyesi İlhan Yılmaz, MAZLUMDER Batman yönetim kurulu üyesi Numan Bakaç ve Cizre Şube Başkanı Avukat Abdullah Ekinci ile HÜDA PAR Cizre ilçe teşkilatını ziyaret etti.

MAZLUMDER heyetini HÜDA PAR Cizre ilçe başkanı Ahmet Elçi, HÜDA PAR Cizre Yönetim Kurulu üyesi Abdullah Kurami, Kerem Değer, Adar Aşut ve partililer karşıladı.

Ziyaretlerinin gecikmiş bir ziyaret olduğunu belirten MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, 27 Aralık'ta Cizre'de katledilen HÜDA PAR Gönüllüsü Abdullah Deniz için taziye ve başsağlığı dileklerini iletti. Ünsal daha sonra Cizre'de yaşanan olaylara ve olayların sebeplerine değindi.

HÜDA PAR ilçe başkanı Ahmet Elçin ise yaşanan Cizre olaylarının genel bir değerlendirilmesini yaparak olayların meydana geliş sürecine değindi.

Hiç bir zaman saldıran taraf olmadıklarını ve olmayacaklarını dile getiren Elçin, 27 Aralık Cizre saldırısının tamamen önceden hazırlanmış ve tertiplenmiş bir saldırı olduğunu ifade ederek HDP'nin dile getirdiği nöbet çadırlarına herhangi bir saldırı olmadığını bu çadır meselesinin tamamen hayal ürünü bir senaryo olduğunu belirtti.

Elçin son olarak, MAZLUMDER gibi bir camianın bu tür toplumun geleceğini etkileyen olaylarda daha etkin bir rol üstlenmesi gerektiğini dile getirdi.  (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.