Cizre’de Down Sendromlu çocuklar doyasıya eğlendi

Cizre’de Down Sendromlu çocuklar doyasıya eğlendi

​Cizre’de 21 Mart Down Sendromlular Farkındalık günü etkinliğinde çocuklar doyasıya eğlendi.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 21 Mart Down Sendromlular Farkındalık Günü nedeniyle Özel Eğitim Uygulamalı Okulunda bir etkinlik düzenledi. Etkinliğe Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Faik Arıcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mirza Çazım, şube müdürleri, kurum müdürleri, aileler ve vatandaşlar katıldı.

Down Sendromlu Çocuklar yumurta yarışı, halat çekme yarışı, zıp-zıp gibi oyunlarla doyasıya eğlendi. Sevinçleri yüzlerine yansıyan çocuklara, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Arıcan ve aileleri eşlik etti.

Programda kısa bir konuşma yapan Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Faik Arıcan, Sosyal devletin her vatandaşa hiçbir farklılık gözetmeden ulaşmak olduğunu belirterek, "80-85 milyon nüfusa sahip olan ülkemizde kayıtlarda yüzde 10 engelli vatandaşımız var. Bunların bir kısmını da Down Sendrumlu çocuklarımız oluşturuyor. Aslında bugün ya da bugünler birazda bu konunun gündeme gelmesi farklılık oluşturmak gerekir. Farklılıkların oluşturmanın da adımıdır diye düşünüyorum. Down Sendrom doğuştan olan bir farklılıktır. Bu farklılıkları yaşayan ailelerimiz belki de çocuklarımız neden bu şekilde diye bir sıkıntı yaşıyor olabilirler. Ama bu konuda da devletimizin onlara katkı desteğini görüyoruz. Şuan da bu faaliyetin yapıldığı okul ilimizin tek özel uygulama eğitim kurumudur. Biz Türkiye Cumhuriyeti devleti her bir vatandaşa hiçbir farklılık gözetmeden ulaşan sosyal bir devletiz. Sosyal bir devlet demek her bir vatandaşının ihtiyacını gidermeye çalışan, onlara yardıma çalışan devlet demektir. Biz arzu ediyoruz ki belki tespit edemediğimiz nice Down Sendromlu çocuklarımız var veyahut diğer engellerle karşılaşmış çocuklar var. Onların da bu eğitim kurumlarından yararlanmalarını istiyoruz" dedi.

Düzenledikleri etkinlikle ilgili açıklamada bulunan Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Selahattin Özdemir, “Cizre Özel Eğitim Uygulamalı Okulu Şırnak bölgesinin ilk ve tek özel uygulamalı okuldur. Bizde Şırnak bölgesinde farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz.   Bugün 21 Mart Down Sendromlu farkındalık günü. Bizde bugün güzel bir etkinlik farkındalık etkinliği yaptık.  Çokta güzel geçti. Umarım nice farkındalık etkinliklerinde beraber oluruz. Bugün ki etkinliğimizde ailelerimiz, misafirlerimiz gördüğünüz üzere çok mutlu oldular. Umarım güzel olmuştur ve farkındalık yapmışızdır. Bu çocuklarımız sadece Down Sendromlu değil, özel çocuklardır.” İfadelerini kullandı

Etkinlik, toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler