Cizre’de PKK’ye baskın video foto

Cizre’de PKK’ye baskın video foto

Şırnak’ın Cizre ilçesinde iki haftadan bu yana devam eden olaylarla ilgili polis, PKK’ye baskın düzenledi.

Cizre’de iki haftadır devam eden olaylarla ilgili dün akşam Nur Mahallesi'ne, çok sayıda özel harekât polisleri ve terörle mücadele ekiplerinin de katıldığı büyük bir operasyon başlatıldı. Polisin zırhlı araçlarla yaptığı operasyonda, yapılan baskınlara karşı PKK yandaşlarınca olaylar çıkarıldığı ve polisin grubu tazyikli su ve gaz ile dağıttığı belirtildi.

Nur Mahallesi girişlerine hendeklerin kazıldığı ve barikatların kurulduğu görülürken mahallede polisin, açılan hendekleri kapatmak istemesi üzerine olayların çıktığı ve hendeklerin kapatılmasında kullanılan bir iş makinesine el konulduğu belirtildi.

Polislerin mahalleye girmesinden sonra sabah saatlerine kadar süren operasyon kapsamında zaman zaman silah ve patlama sesleri duyuldu.

Nur Mahallesi'nde, dün akşam başlayan geniş kapsamlı operasyon kapsamında kaç kişinin gözaltına alındığına ilişkin açıklama yapılmazken soruşturma ve operasyonların devam ettiği ifade edildi.

Öte taraftan sabah saatlerinde Cizre İlçe Emniyet teşkilatına ait üç iş makinesi ile çok sayıda zırhlı araçla polisin Nur mahalsinde kazılan hendekleri doldurarak kapattığı görüldü.

Sur, Cudi ve Yafes Mahallelerindeki hendeklerin ise olduğu gibi durduğu bildirildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler