Cizre’de şiddetli çatışmalar başladı: 1 Ölü

Cizre’de şiddetli çatışmalar başladı: 1 Ölü

Şırnak Valiliğinin Cizre ilçesinde saat 20.00’da başlatıp ikinci bir emre kadar ilan ettiği sokağa çıkma yasağının ardından, ilçede gecenin geç saatlerinde PKK’lılar ile kolluk kuvvetleri arasında şiddetli çatışmalar başladı.

Şırnak Valiliği’nin Cizre ilçesinde bu akşam saat 20.00’da başlattığı ve ikinci bir emre kadar ilan ettiği sokağa çıkma yasağının hemen ardından, ilçede ağırlık olarak Nur ve Cudi Mahalleleri başta olmak üzere birçok mahallede, PKK’lılarla polis arasında şiddetli çatışmalar başladı.

Nur ve Cudi mahallelerine giren polis ekipleri ile PKK’lılar arasında devam eden çatışmalarda kullanılan silah sesleri, ilçenin her yerinden duyuluyor.

Özellikle Cudi Mahallesinin birçok sokağında ateşler yakarak ve gruplar halinde gezip slogan atan PKK’lılar, yer yer polisler ile sıcak çatışmaları devam ediyor.  

Cudi Mahallesinin üst kısmından geçen çevre yolunda çatışmaların şiddetlendiği ve mahalleye bir çok ambulansın girdiği görüldü. Öte yandan mahalleden yükselen feryat seslerinin yükselmesi, ölü ve yaralıların olabileceği ihtimalini güçlendiriyor.   

Edinilen bilgilere göre PKK’lılar çatışmaların devam ettiği mahallelerde halkı sokaklara çağırarak kendilerine destek vermeye zorladığı belirtildi.

Cudi mahallesinde yaşanan çatışmalarda  bir kişinin öldüğü ve birçok yaralının olduğu da gelen bilgiler arasında…

Ayrıntılı bilgilere ulaşılmaya çalışılıyor.  İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.