Cizreliler elektrik kesintilerinden dertli

Cizreliler elektrik kesintilerinden dertli

Şırnak’ın Cizre ilçesinde DEDAŞ tarafından elektrikleri kesilen mahalleli kesintilere isyan etti.

Dicle EDAŞ ekipleri Şırnak’ın Cizre ilçesinde “Kaçak Kullanımı Önlemek” sebebiyle her evin önüne kurmak istediği Alçak Gerilim Sayaç Otomasyon Panosu (ASOP)’nu kurmak için, Sur Mahallesinin Ferhat sokağında çalışmalara başladı.

“Kaçak önleyici ASOP”ların kurulmasını istemediklerini belirten mahalleli ile Dicle EDAŞ ekipleri arasında çıkan tartışmada Dicle EDAŞ personelleri mahalleliler tarafından darp edildikleri belirtildi.

Gecenin geç saatlerinde kimliği belirsiz kişiler tarafından, mahalleye kurulan panoların yakıldığını belirten DEDAŞ personelleri ise şuana kadar 34 ASOP’un yakıldığını ifade ettiler.

Panoların yakılmasının ardından DEDAŞ ekipleri söz konusu sokağın elektriğini kesti.

50 dereceyi bulan kavurucu sıcakta mağdur olduklarını ve 21 gündür elektriklerinin olmadığını belirten mahalle sakinleri ise ASOP’ların niçin yakıldığına dair sorulara ise “Kaçak önleyici ASOP”ların mahallemize kurulmasını istemiyoruz.” diyerek cevap verdiler.

Mahalleli DEDAŞ’a yürüyerek protesto etti

19 Haziran’dan itibaren elektrikleri kesilen mahalleli durumu protesto etmek için DEDAŞ binasının bulunduğu belediye caddesine kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

Yol boyunca alkışlar eşliğinde tepkilerini dile getiren mahalleli, DEDAŞ yetkilileri ile görüşmek istedi.

Mahallelinin görüşme talebini ret eden DEDAŞ yetkilileri, protestonun gerçekleştiği yere polisleri çağırdı.

Bunun üzerine DEDAŞ binasına gelen polis ekipleri, mahalleliye dağılmaları yönünde uyarılarda bulundu. Bina önünde bir süre protestolarını sürdüren mahalleli daha sonra dağıldı.

“DEDAŞ’ın kestiği cezaları ödeyecek durumda değiliz”

Dicle EDAŞ ekiplerinin kaçak kullanan evleri tespit edip büyük miktarda para cezası kestiğini belirten mahalle sakinleri, kesilen cezaları ödeyecek durumlarının olmadığını söyledi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.