Çoban adayları sertifikalarını aldı

Çoban adayları sertifikalarını aldı

Mersin’de İŞKUR tarafından açılan ‘Çoban-Sürü Yönetim Elemanı’ kurslarını başarıyla bitiren çoban adayları sertifikalarını aldı.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Mersin İl Müdürlüğü ile Mersin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğinde açılan “Çoban-Sürü Yönetim Elemanı” kurslarını başıyla bitiren çoban adayları sertifikalarını aldı.

İŞKUR tarafından açılan bu kurslarda, Küçük ve büyükbaş hayvan sürülerini merada yönetme, hayvanların beslenme ve bakımları vehastalıklarına karşı mücadele edebilme eğitimleri veriliyor.

Kurslarda, Tarsus, Çamlıyayla, Toroslar, Erdemli, Mut, Gülnar, Anamur, Bozyazı gibi ilçelerindetoplam 11 grup olmak üzere 275 kişi eğitim görüyor.

Eğitimlerini tamamlayan Mut ilçesindeki kursiyerler, düzenlenen bir törenle sertifikalarını aldı. Törene konuşan İŞKUR İl Müdürü Mustafa Kutlu, işgücü piyasası ihtiyaçlarına uygun mesleki eğitim kursları açtıklarını ve özel politika gerektiren grupların işgücü piyasasına dâhil olarak istihdam edilebilirliklerini sağlamak amacıyla dezavantajlı gruplara yönelik programlara önem verdiklerini söyledi.

Kutlu son olarak, 2014 yılında yaklaşık 15 bin kişiyi de işe yerleştirdiklerini belirtti.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.