"Çocuğa verilen aslında velinin karnesidir"

"Çocuğa verilen aslında velinin karnesidir"

2016–2017 Eğitim-Öğretim yılının birinci dönemi karne dağıtım töreninde konuşan Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü, öğrencilere verilen karnenin aslında velilerin karnesi olduğunu söyledi.

2016–2017 Eğitim-Öğretim yılının birinci dönemi karneleri dağıtıldı. Şanlıurfa’da yaklaşık 60 bini Suriyeli olmak üzere 674 bin öğrenci karne sevinci yaşadı.

Eyübiye ilçesine bağlı Hayati Harrani Mahallesi'nde bulunan Selahaddin-i Eyyübi Ortaokulunda karne dağıtımı töreni düzenlendi. Törene Şanlıurfa Vali Vekili Tarık Açıkgöz, Eyyübiye İlçe Kaymakamı Adem Ünal, Eyyübiye İlçe Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ve Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demir katıldı.

Bir sınıfta öğrencilerle bir araya gelen yetkililer burada öğrencilere karne ve başarı belgelerini dağıttı.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Vekili Açıkgöz ile Belediye Başkanı Mehmet Ekinci yarıyıl tatilinin öğrencilere hayırlı olmasını temenni etti.

2016–2017 Eğitim-Öğretim yılının birinci dönemi hakkında açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ise şöyle konuştu:

"Sonra 2016–2017 Eğitim-Öğretim yılının birinci döneminde 614 bin öğrencimiz tatile giriyor. Bununla birlikte 60 bin öğrencimiz de bizimle birlikte karnelerini alacaklar. Velilerimizin öğrencilerin karnelerine bakarak kendilerini değerlendirmelerini istiyoruz. Aslında çocuğa verdiğimiz karnenin bir veli karnesi olduğunu bilmelerini ve bu konuda dikkatli olmalarını istiyoruz. Notları kırık olan öğrencilerimiz ise tatilde dinlenerek diğer yarıyıla hazırlanmalarını tavsiye ediyoruz."

Daha sonra Suriyeli öğrencilerin eğitim gördüğü bir sınıfa geçen yetkililer, burada da Suriyeli öğrencilere karnelerini dağıttıktan sonra okuldan ayrıldı. (Osman Gülebak-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.