“Çocuğumuzun başına bir şey gelir mi korkusunu yaşıyoruz”

“Çocuğumuzun başına bir şey gelir mi korkusunu yaşıyoruz”

Okula gitmek için her gün ana caddenin karşı tarafına geçmek zorunda kalan yüzlerce öğrencinin kaza tehlikesiyle karşı karşıya kalması ailelerini tedirgin ediyor.

Gaziantep’te Havaalanı yolu üzerinde bulunan Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulunda okuyan yüzlerce öğrenci, Şirinevler Mahallesi Abdülkadir Konukoğlu Bulvarı üzerinde bulunan okullarına gidebilmek için kullandıkları yolda canlarını adeta tehlikeye atıyor.

Her gün binlerce aracın geçtiği ve ölümle sonuçlanan kazaların yaşandığı yoldan geçerek okula gitmek zorunda kalan öğrenciler, üst geçit eksikliğinden dolayı karşı tarafa geçmek için anayolu kullanmak zorunda olduklarını ifade ettiler.

Yol üstünde bulunan üst geçidin okula uzak olmasından dolayı öğrencilerin kullanamadığını belirten aileler, okul öğrenciler için ayrıca bir üst geçidin yapılması talebinde bulundular.

Konu ile ilgili olarak İlke Haber Ajansına (İLKHA) konuşan öğrenciler ve velilileri, bu sıkıntılarının bir an önce giderilmesi için yetkililere seslenerek; “Yola ikinci bir üst geçit yapın.” talebinde bulundular.

Yolun bu haliyle çok tehlikeli olduğu belirten öğrenci velilerinden Mustafa Subaşı,  çocuğunu her gün kendisinin servise bindirmek için karşıya geçirdiğini ve kendisinin bile güçlükle karşıya geçebildiğini söyledi.

“Üstgeçit var ama çok uzak olduğu için kimse kullanmıyor”

Söz konusu yolda üst geçit olduğunu ancak okula uzak kaldığı için öğrencilerin üst geçidi kullanmadığını belirten Subaşı, “Burada insanların, öğrencilerin, çocukların hayatı söz konusu. Kızımı ben her gün bu yoldan karşıya geçirmek zorunda kalıyorum. Bu yolda üstgeçit var, ama çok uzak olduğu için kimse kullanmıyor. Karşı tarafta hem okul hem cami ve hem de sosyal tesis var. Trafik akışı çok hızlı. Özellikle de sabah ve akşam saatlerinde çok yoğun bir trafik oluyor.” dedi.

“Çocuğumuzun başına bir şey gelir mi korkusunu yaşıyoruz”

Öğrenci velileri olarak “Çocuğumuzun başına bir şey gelir mi korkusunu yaşıyoruz” diyen Subaşı, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu hal çok tehlikeli bir durum arz ediyor. İleriki kavşakta kırmızı ışıklar olsa belki araçta duracak, böylece yayalar karşıya geçmek için biraz zaman kazanacaktır. Ama ne üst geçit ne de ışık olmadığı için bu yolda ciddi bir tehlike söz konusu. Kimsenin canı yanmadan inşallah buna bir çözüm bulunur. Özellikle öğrenciler okul buradan yakın olduğu için bu yaya geçidini tercih ediyor. Bundan dolayı üst geçidin okula daha yakın olması gerekiyor.”

“Yolda üst geçit var, ama uzak olduğundan için kimse kullanmıyor”

Bir yakınının çocuğunun da bu yolda karşıya geçerken hayatını kaybettiğini anlatan Müslüm Yılmaz isimli öğrenci velisi ise; yaşanan bu tehlikenin herkes tarafından iyi bilindiğini söyledi.

Yılmaz, “Bu geçidin tehlike arz ettiği zaten herkes tarafından biliniyor. Bundan kısa bir süre önce de bir akrabamın çocuğunu bu yolda trafik kazası sonucu kaybettim. Bizde işe giderken veya eve dönerken bu yaya geçidini kullanıyoruz. Fakat geçerken de arabalardan kendimizi sakınarak geçiyoruz. Burada okul olduğu için bayağı bir öğrenci de bu yolu kullanıyor. Yolda üst geçit var, ama uzak olduğundan için kimse kullanmıyor. Mecburen yaya geçidini kullanıyorlar. Burada bir duyarsızlık söz konusudur. Bir an önce bu soruna bir çözüm bulunması gerekiyor. En azından bu yolda trafik ışıkları veya yaya geçidi yerine üst geçit olsa daha mantıklı olur. Araçlar, yayalar geçince durmuyor.”

“Arabalar, biz karşıya geçerken durmuyor”

Söz konusu yola bir an önce geçit yapılmasını isteyen öğrencilerden Elif Üzüm ise,  karşıya geçerken çok zorlandıklarını belirterek, “Üst geçit olmadığı için karşıya geçerken korkarak geçiyoruz.” dedi.

Üzüm, “Arabalarda durmuyor, bundan dolayı sıkıntı yaşıyoruz. Bu yol bizim için çok tehlikeli oluyor. Arabalar, biz karşıya geçerken durmuyor. Bazen okula geç kalıyoruz. Üst geçit de bayağı bir uzak, kullanmakta zorlanıyoruz.” şeklinde konuştu.

“Yolu dönüp geri gelmem yarım saatimi alıyor”

Yolun özellikle sabahları çok kalabalık olduğunu belirten Esra El-Mahmi ise, bundan dolayı sabahları derslerine yetişemeyerek geç kaldıklarını söyledi.

El Mahmi; “Bazen karşıya geçmek için de dakikalarca bekliyoruz. Hatta bazen buradan geçemiyoruz. İlerdeki ışıklardan dönüp buraya gelmek zorunda kalıyoruz. Orası da bize çok uzak kalıyor. Normalde evim tam karşıda ama yolu dönüp geri gelmem yarım saatimi alıyor. Bundan dolayı da okula geç kalıyorum. Üst geçit olursa çok iyi olur.” diye konuştu.

“Her an bir araba gelir bize çarpar korkusuyla karşıya geçiyoruz”

Karşıdan karşıya geçerken korkarak geçtiklerinin belirten Mehmet Çoban da, şöyle konuştu:

“Her an bir araba gelir bize çarpar korkusuyla karşıya geçiyoruz. Ailem çok korkuyor, biz de korkuyoruz. Bazen üst geçidi kullanıyoruz ama üst geçit bize çok uzak kalıyor. Ya oradaki üst geçidi yıkıp buraya yeni bir ki üst geçit yapacaklar ya da buraya bir tane ışık yapmaları lazım.”

İLKHA


































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.