Çocuğunu okula göndermeyen velilere ceza uygulanacak

Çocuğunu okula göndermeyen velilere ceza uygulanacak

Okul çağındaki her çocuğun okula gitmesi gerektiğini söyleyen Batman Valisi Ahmet Deniz, “Çocuğunu okula göndermeyen veli hakkında gerekli idari para cezası uygulanacaktır.” dedi.

Batman Valisi Ahmet Deniz, Batman’ın Beşiri İlçesine bağlı Beşpınar ve Doğanpazarı köylerini ziyareti ederek incelemelerde bulundu.

Köy ziyaretleri sırasında Vali Deniz’e, Beşiri Kaymakamı Mustafa Maslak, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Bakçepınar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran eşlik etti.

Köy halkı tarafından karşılanan Vali Deniz, köyde görev yapan öğretmenlerle bir araya gelerek, eğitim-öğretim faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Öğretmenliğin onurlu bir meslek olduğunu vurgulayan Deniz, çocukların daha iyi yetişmeleri için akademik eğitimin yanında milli ve manevi değerlerin de verilmesi gerektiğini söyledi.

Öğretmenlere sık sık aile ziyaretleri gerçekleştirmeleri isteğinde bulunan Vali Deniz, bir öğretmenin toplumda çok şeyi değiştirebileceğini belirterek, aileye ve çocuğuna değer verildiğinin hissettirilmesi gerektiğini, birlik ve beraberliğin öneminin en iyi şekilde anlatılması gerektiğini ifade etti.

"Okuryazarlık Seferberliği” kampanyasına değinen Deniz, kampanya çalışmalarının amacına ulaşması için özelikle köy öğretmenlerinin bu konuda daha fazla çalışmaları gerektiğini belirtti.

“Okul çağındaki her çocuk okula gelmeli”

Ardından Beşpınar İlkokulunu, Ortaokulunu ve Anaokulunu ziyaret eden Vali Deniz, öğrencilerle bir süre sohbet ederek kendilerine kitap hediye etti.

Burada köy halkıyla da bir araya gelen Deniz, vatandaşların sorun ve taleplerini dinleyerek köyün eğitim, sağlık ve alt yapı sorunlarının giderilmesi konusunda gerekli çalışmaların devam ettiğini, Aile Sağlık Merkezi binasının ihale aşamasında olduğunu, köye yeni bir okul binası yapılması için çalışmalara başlanacağını kaydetti.

Öğrencilerin devamsızlıkları konusunda velileri uyaran Deniz, “Çocuklar bizim geleceğimiz. Çocuklar karne alana kadar okula devam etmek zorundalar. Okul çağındaki her çocuk okula gelmeli. Çocuğunu okula göndermeyen veli hakkında gerekli idari para cezası uygulanacaktır.” diye konuştu.

Türkiye’yi daha güzel yerlere taşımak için herkese önemli görevler düştüğünü ifade eden Vali Deniz, son yıllarda ülkeye yönelik çeşitli saldırıların olduğunu vurgulayarak, “PKK, DAİŞ ve FETÖ gibi terör örgütleri dış güçlerin birer oyunu. Biz hep beraber bu oyunları bozuyoruz. Biz biriz, beraberiz ve kardeşiz, birbirimize kenetleneceğiz.” dedi.

Ardından köyde ikamet eden ve 2011 yılında PKK’lilerce yapılan silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden güvenlik korucusu İzzettin Özdemir ve 1998 yılında mayına basması sonucu hayatını kaybeden güvenlik korucusu Cemal Erkin’in ailelerini ziyaret eden Vali Deniz ve beraberindekiler, ailelerle bir süre sohbet ederek, sorun ve taleplerini dinledi.

Daha sonra İl Özel İdaresi tarafından asfaltlanan Doğanpazarı grup köy yolunda incelemelerde bulunan Deniz, yetkililerden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yol incelemesinin ardından Beşiri ilçesine bağlı Doğanpazarı köyünü ziyaret eden Deniz, köy okulunda incelemelerde bulunarak öğrencilerle yakından ilgilendi, kendilerine kitap hediye etti ve köy halkıyla bir araya gelerek, sorun ve taleplerini dinledi.

Vali Deniz, inceleme ve ziyaretlerin ardından köyden ayrıldı.

İLKHA












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler