Çocuk evlerindeki 59 çocuğun doğum günü kutlandı

Çocuk evlerindeki 59 çocuğun doğum günü kutlandı

TÜGVA Gönüllüler Buluşması kapsamında, Diyarbakır'da çocuk evlerinde kalan 59 çocuk için doğum günü kutlaması yapıldı.

Türkiye Gençlik Vakfı Gönüllüler Buluşması kapsamında, Diyarbakır'daki çocuk evlerinde kalan 59 çocuğun doğum günü kutlama etkinliği yapıldı.

Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Eyüp Furkan Eşlik tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlikte, TÜGVA İl Başkanı Mahmut Yağmur tarafından açılış konuşması yapıldı.

Etkinliğe katılan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Güzeloğlu, çocukların eğitimi, sağlığı ve mutluluğunun öncelikli olduğunu söyledi.

Güzeloğlu, "Her biriniz bizim için çok önemli bir değersiniz. Her birinizin, ister evinde, ister sosyal çevresinde, her anlamıyla imanlı, sağlıklı, bilgili ve iddialı bir birey olmasını istiyoruz. Hayatı karşılarken iddianızı hiç yitirmeden, bilgi temelinde, milli ve manevi duygularla teçhiz edilmiş, her alanda bu ülkenin geleceğine ve gelişmesine katkı koyacak bir yetişkin olmanızı arzuluyoruz. Güzellikleri çoğaltan, kötülüklere karşı duran, ahlakıyla, duruşuyla, tavrıyla örnek olan bir insan olmanızı istiyoruz. Ülkenin en değerli varlığı, bu anlamda yetişmiş gençleri ve nesillerdir. Bunlara sahip olan bir ülkenin hiçbir alanda geçilmesi ve yenilmesi söz konusu değildir." dedi.

Konuşmaların ardından doğum günü olan çocuklar için pasta kesildi.

Katılımcılar, çocuklarla birlikte ebru yaptı ve müzik dinletisi sonrası masa tenisi ve langırt oynayarak çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi.

TÜGVA il temsilciliği tarafından organize edilen kutlamaya, Vali Güzeloğlu ve eşi Ayşe Güzeloğlu’nun yanı sıra; DÜ Rektörü Prof. Dr. Talip Gül ve eşi Nuray Gül, Sur Kaymakamı Abdullah Çiftçi, İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Feysel Taşçıer, İl Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Demir, İl Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürü Halit Açar, TÜGVA İl Başkanı Mahmut Yağmur, TÜGVA Kadın ve Aile Koordinatörü Fatma Tosun ve 50 TÜGVA üyesi genç ile Çocuk Evlerinde kalan çocuklar katıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.