Siirt'te çocuk istismarına tepki amacıyla basın açıklaması düzenlendi

Siirt'te çocuk istismarına tepki amacıyla basın açıklaması düzenlendi

Siirt'te çocuk istismarına tepki amacıyla düzenlenen basın açıklamasında, istismar vakalarının önüne geçilmesi ve önleyici tedbirler alınması noktasında kamu ve STK temsilcilerinin çözüm yolları araması gerektiği kaydedildi.

Ultraaslan Taraftarlar Derneği, İstanbul "Küçükçekmece Kanarya Mahallesi'nde 22 Nisan 2019 tarihinde meydana gelen küçük yaştaki çocuğun istismarı olayını kınayarak basın açıklaması düzenledi. Siirt Sancaklar İlköğretim Okulu önünde düzenlenen basın açıklamasında, istismar vakalarının önüne geçilmesine ve önleyici tedbirlerin alınması gerektiğine vurgu yapıldı.

Açıklamada, Hazreti Muhammed'in Veda Hutbesi'nde bıraktığı mirasa sahip çıkılması gerektiğinin altı çizildi.

Basın açıklamasını, dernek adına Fatma Şengül, okudu.

Müslümanların namus ve ırzlarının korunduğuna ilişkin Hz Muhammed'in Veda Hutbesi'ne değinen Şengül, "İnsanlar! Bugünleriniz nasıl mukaddes bir gün ise bu aylarınız nasıl mukaddes bir ay ise bu şehriniz Mekke nasıl mübarek bir şehir ise canlarınız, mallarınız, namuslarınız da öyle mukaddestir, her türlü tecavüzden korunmuştur. İstanbul Küçükçekmece ilçemizde Kanarya Mahallesi'nde 22 Nisan 2019 tarihinde meydana gelen küçük yaştaki çocuğun istismarı olayını nefretle kınıyor, yavrumuza ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. İnsanlık dışı, vicdanları sızlatan ve asla kabul edilemez durumdaki bu tür olaylar hepimizi derinden üzmektedir." dedi.

"Suçlu en ağır cezayı alana kadar davanın takipçisi olacağız"

Dünyada yükselen bir insanlık suçu olan çocuk istismarı ve taciz olaylarının hem çocukların bedeni hem de ruhunda derin yaralar açtığını belirtilen Şengül, bu tür olayların toplumda infial uyandırdığını ifade etti.

"Bu insanlık dışı davranışa karşı sesimizi yükseltmek, sıfır toleransla mücadele etmek durumundayız." diyen Şengül, şunları söyledi:

"Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı korumak, sağlıklı bir toplum ve sağlıklı bir gelecek inşa etmek, hepimizin ortak sorumluluğudur. İstismar vakalarının önüne geçmek, özellikle önleyici tedbirler konusunda kamu ve STK iş birliği ile çözüm yolları aranarak uygulamaya geçirilmelidir. Siirt Ultraaslan olarak, 'Herkese karşı her türlü şiddete son ver.' ile kamuoyu vicdanında yara açan her davayı takip etmeyi bir sorumluluk biliyor, bu davada da suçlu en ağır cezayı alana kadar davanın takipçisi olacağımızı duyuruyoruz." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler