"Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Denetim Uygulaması" yapıldı

"Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Denetim Uygulaması" yapıldı

Türkiye genelinde yapılan 5 aşamalı "Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Denetim Uygulaması" Siirt’te de gerçekleştirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde başlatılan ve suç delillerinin ele geçirilmesi maksadıyla 5 aşamalı çocuk ve gençlerin korunmasına yönelik “Okul çevreleri ve okul servis araçları denetimi uygulaması” gerçekleştirildi.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Kamu düzeninin sağlanması, güven ve huzur ortamının devamlılığı için, başta terör, asayiş, narkotik, hırsızlık, dolandırıcılık suçlarını işleme amacında olan şahıs veya şahısların caydırılarak, suç delillerinin ele geçirilmesi maksadıyla 5 aşamalı çocuk ve gençlerin korunmasına yönelik “Okul çevreleri ve okul servis araçları denetimi uygulaması” gerçekleştirilmiştir.” denildi.

Açıklamada, özelikle okul ve öğrenci yurtların yakınlarındaki park ve bahçelerin çevresinde bulunan umuma açık yerler ile öğrenci servis araçlarında denetim ve aramada yapılan kontroller neticesinde;  bin 459 şahıs ve 404 normal araç ile 93 servis aracı olmak üzere toplam 497 aracın kontrolünün yapıldığı ifade edildi.

Yapılan sorgulamalarda; 2 bin 918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu gereği; 5 araca toplam bin 175 TL trafik para cezası uygulanmış, 3 araç trafikten men edildiği belirtildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.