Çocuklar eksi 10 derecede Kur’an dersi görüyor

Çocuklar eksi 10 derecede Kur’an dersi görüyor

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesi Sanayi Mahallesi’nde bulunan caminin inşaatı yarıda kalınca Kur’an öğrenen çocuklar derslerini caminin bahçesinde eksi 10 derecede görüyor.

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesi Sanayi Mahallesi’nde bulunan Süleymaniye Camii’nin inşaatı yarıda kalınca Kur’an öğrenen çocuklar derslerini caminin bahçesinde eksi 10 derecede görüyor.

Camide ders alan öğrencilerden Emrah İlhan, kış şartlarında dışarda ders görmenin zorluğuna değinerek, cami inşaatının tamamlanmasını istedi.

Kendilerine en yakın caminin 3 mahalle ötede olduğunu belirten mahalle sakinleri ise cami inşaatının bir an önce bitmesini istiyor.

Camilerinin yeniden yapılmak üzere 3 ay önce yıkıldığını belirten mahalle sakinlerinden Mutlu Zeren, “Mahallemizin şöyle bir sorunu var: Buraya diğer camiler çok uzak. Cuma namazını kılmak için 3 mahalle ötede olan camilere gitmek zorunda kalıyoruz. Aynı zamanda haftanın belirli günleri Kur’an dersi alan öğrencilerde dışarıda ders almak zorunda kalıyor. Yetkililerin bir an önce bu konuya el atmasını istiyoruz." dedi.

Mustafa Ülgen ise diğer camilerin kendilerine çok uzak olduğunu belirterek, inşaatının tamamlanmasını ve ibadetlerini mahalle camisinde yapmak istediklerini söyledi.

Mahalle sakinlerinden Cengiz Karaman ise şunları söyledi: "Havalar soğuk olmasaydı pek fazla sıkıntı olmazdı ama soğuklarda sadece ibadeti yerine getirmek için biz de uzak camilere gitmek zorunda kalıyoruz. Evler sobalı olduğu için müsait değil. Bundan dolayı Kur’an dersini almaya çalışan çocuklarımız cami bahçesinde bu soğukta ders almak zorunda kalıyor. İnşallah yetkililer camiyi kısa sürede bitirirler." (İLKHA)











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.