Çocuklar Peygamberimizin Kur'an ahlakını tanımış olacaklar

Çocuklar Peygamberimizin Kur'an ahlakını tanımış olacaklar

Yaz Kur'an kursunun açılış programında konuşan İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz, çocukların Hazreti Peygamber'in ahlakını bu kurslar sayesinde tanıyacaklarını vurguladı.

İstanbul'da Yaz Kur'an kurslarının açılış programı İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz'ın katılımıyla Başakşehir Merkez Camisi'nde gerçekleşti.

"Camiler Çocukla Dolsun Ahlakı Kur'an Olsun" sloganıyla gerçekleşen açılış töreni öncesinde çocuklar Hacivat-Karagöz gösterileri ile doyasıya eğlendi.

Programda kısa bir selamlama konuşması yapan Başakşehir İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Hızır Taşbaşı, bu sene ilçede 113 cami, mescid gibi mekânlarda 365 öğreticiyle hizmet vereceklerini aktardı.

Geçen yılkı yaz Kur’an kurslarında 11 bin kayıtlı öğrencilerini olduğunu belirten Taşbaşı, bu yıl 15 bin öğrenciyi hedeflediklerini söyledi.

Programın ardından İLKHA’ya konuşan İstanbul İl Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz, bu yıl kent genelinde 10 bin öğreticiyle 350 bin öğrenciye ulaşmayı hedeflerini belirtti.

Çocukların ahlaki esasları öğrenme konusunda Kur'an kursların önemine değinen Yılmaz, "Toplam 2 ay süreyle bu Kur'an kurslarımız devam edecek. Doğrudan camilerdeki kurslar ile Kur'an kursu için açılan kurslarımız var. Burada önceliğimiz çocukların Kur'an'ı tanıması, kendi harflerinden öğrenmesi, namazı kılmayı öğrenmeleri, namaz surelerini ezberleyip öğrenmeleri, Allah'ı, peygamberin sıfatlarını, isimlerini öğrenmelerini istedik. İnsani ilişkilerde ahlaki bir takım esasları aileden öğrendikleri haricinde teyit edecek bilgiler almasını keza Peygamberimizin ahlakından hocalarımız öğrencilere kesitler sunacaklar. Böylece Peygamberimizin Kur'an ahlakını tanımış olacaklar." şeklinde konuştu.

"Çocukların camiye koşarak, isteyerek gelmesi için her türlü alt yapıyı hazırlıyoruz"

Başakşehir Merkez Cami imamı Abdulhalık Selam, biz Kur’an kurslarını çocukların nezdindeki ön yargıları kaldırmak için önce pozitif şoklama dedikleri eğlencelerle, hediyelerle kursların açtıklarını ifade etti.

Bu yıl Başakşehir Müftülüğüyle beraber bütün yönleriyle çocukların camiyi sevmesi için sevgi esaslı bir eğitim verdiklerini söyleyen Selam, "Çocukların camiye koşarak, isteyerek gelmesi için her türlü alt yapıyı hazırlıyoruz. Eğitimde de kaliteyi arttırmak için her 5 çocuğa bir görevli tahsis ediyoruz. Sabahları çocuklara anne-babalarının dualarını alıp almadıklarını, yataklarını toplayıp toplamadıklarını soruyoruz. Yemek için teşekkür edip etmediğini, dişini fırçalayıp fırçalamadığı gibi birçok konuda çocuklara sorular sorarak ahlaki ilkeleri, hayata dokunan yönleriyle öğretmeye çalışıyoruz. Peygamber efendimizin bize sunduğu insan modelini çocuklarımız berrak zihinlerine öğrenebileceği şekilde eğlenerek vermeye çalışıyoruz." dedi.

"İlim öğrenemezsek İslam'ı gerektiği şeklîde yayamayız"

Camiye geliş amacının Kur’an-ı Kerim öğrenip başkasına öğretmek olduğunu söyleyen Abdullah Emir Sevgi, "Burada ilim öğrenip âlim olmak istiyorum. Burada sadece oyun için değil ilim öğrenmek için geldim. Daha önceki yıllarda da çok geldim. Buraya gelmemizin asıl amacı ilim öğrenip aktarmak olmalıdır. Amacımız Türkiye’de İslam'ı daha çok öğretmek, dünyaya ilim öğretmek olsun. İlim benim için en değerli şeydir. İlim öğrenemezsek İslam'ı gerektiği şeklîde yayamayız." diye konuştu.

Emirhan Demirci, Emir Avcı, Ahmet Çavdar ise kursa geliş amaçlarının Kur’an-ı Kerim öğrenmek ve hafız olmak olduğunu söylediler.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler