​Çocuklar yaz Kur'an kursunda İslam ahlakını öğrenecek

​Çocuklar yaz Kur'an kursunda İslam ahlakını öğrenecek

​Bugün itibariyle başlayan Yaz Kur’an kurslarını ziyaret eden Kızıltepe İlçe Müftüsü Masum Taşçı, çocukların Kur’an kurslarında İslam ahlakını öğrenip hayatlarına tatbik etme imkanı bulacaklarını söyledi.

2018-2019 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle Türkiye genelinde kayıt yapan milyonlarca öğrenci bugün ders başı yaptı. Diyanet İşleri Başkanlığınca "Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur'an Olsun" sloganıyla Kızıltepe’deki Kur’an kurslarına akın eden çocuklar, şimdiden temel dini bilgileri ile Kur’an Kerim-i öğrenebilmenin heyecanını yaşadıklarını söylediler.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde tüm camilerde ve Kur’an kurslarında Kur'an-ı Kerim dersi verilmeye başlamasıyla velilerin çocuklarının elinden tutarak onları getirdikleri görüldü.

Kur'an Kerim ve temel dini bilgileri öğrenmek için camilere akın eden öğrencilerin büyük heyecan yaşadıkları gözlemlendi. Kurslarda Kur'an dersinin yanı sıra uygulamalı namaz tatbikatı, ibadet, siyer ve ahlak dersleri de verilecek. Ayrıca çeşitli etkinlikler düzenlenecek ve dereceye giren öğrenciler ödüllendirilecek.

“Bu yıl ki öğrenci sayımızın geçen seneye göre biraz daha artmasını bekliyoruz”

Yaz Kur'an kurslarının başlaması nedeniyle camileri ve Kur’an kurslarını ziyaret eden Kızıltepe İlçe Müftüsü Masum Taşçı, Çocukların Kur’an kurslarında İslam ahlakını ve Peygamber Efendimizin hayatını öğrenip kendi hayatlarına tatbik etme imkanı bulacaklarını söyledi.

2019 yaz Kur’an kurslarının bugün itibariyle başladığını belirten Taşçı, “Tüm camilerimizde, Kur'an kurslarımız da ve müftülüğün uygun gördüğü yerlerde hocalarımız ve Kur’an kursu öğreticilerimiz ve geçici fahri görevlilerimiz bugün saat 09.00 itibariyle derslere başlamış oldular. Biraz önce Ulu Camideydik şimdi ise Merkez Yeni Camideyiz. Öğrenciler peyderpey geliyor. Şu anda hocalarımız kayıt alıyorlar. Bu yıl ki öğrenci sayımızın geçen sene ye göre biraz daha artmasını bekliyoruz.” dedi.

“Anne babaların çocukların ellerinden tutarak Kur’an kurslarına getirmeleri çok sevindirici”

 Anne babaların sabahleyin çocukların ellerinden tutarak onları camilere ve Kur’an kurslarına getirmelerinin sevindirici olduğunu söyleyen Taşçı, şöyle devam etti:

“Sabahleyin anne babalar çocuklarının ellerinden tutarak onları buraya getirdiler ve hocalarımıza teslim ettiler. Gerçekten bu çok sevindirici bir durum. Yaz döneminde iki ay boyunca çocuklarımız buraya gelip hem Kur’an-ı Kerim-i öğrenme hem namaz dualarını ve kısa süreleri ezberleme, dini bilgileri öğrenme, İslam ahlakını, Peygamber efendimizin (sallallahu aleyhi vesellem) hayatını öğrenip kendi hayatlarına tatbik etme imkanı bulacaklar. Hocalarımızın bu konuda öğütleri, yol göstermeleri, rehberlik etmeleri ve onların nezaretinde bu hususları öğrenme akabinde inşallah öğlen namazını da camide kılıp buradan ayrılmış olacaklar. Bu yıl ki yaz kurslarımızın çocuklarımıza ilçemize milletimize ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz.”

“Çok heyecanlıyız”

Kur’an kurslarına kayıt yapan Baran Yaşin, Muhammed Alan, Sedat Demir, Elif Sudenaz ile Sadiye Akkaya adlı çocuklar ise Kur'an kursuna geldikleri için çok heyecanlı olduklarını ve burada abdest almayı namaz kılmayı ve Kur’an Kerim-i öğrenmek için geldiklerini söylediler.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler