Çocuklara ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı

Çocuklara ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı

Bingöl’de Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından çocuklara ücretsiz ağız ve diş sağlığı taraması yapılıp, diş macunu ve diş fırçası dağıtımı yapıldı.

Bingöl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından mobil hizmet aracında kurulan stantta çocuklara ücretsiz ağız ve diş sağlığı taraması yapılıp, diş macunu ve diş fırçası dağıtıldı.

Sağlık Bakanlığı tarafından öğrencilere yönelik Türkiye geneli başlatılan ağız ve diş sağlığı taraması kapsamında, Bingöl Mustafa Kemal Paşa İlköğretim Okulunda program gerçekleştirildi.

Programa; Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, İl Sağlık Müdürü Abdullah Demir, Halk Sağlığı Müdürü Vedat Söyiler ve Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı katıldı.

Çocuklara ücretsiz ağız ve diş sağlığı taraması eğitiminin verildiği programa ilişkin bilgi veren Halk Sağlığı Müdürü Vedat Söyiler, programın yılda iki kez uygulanacağını söyledi.

Tam tesisatlı mobil hizmet aracında iki doktorun görev aldığını kaydeden Söyiler, “Aracımızda, diş ünitemiz, röntgen cihazımız, jeneratörümüz ve klimamız ve Muayenemiz olacak. Araçta görevli, iki doktor arkadaşımız köyler dâhil olmak üzere bütün okulları dolaşacak ve çocuklarımızın dişlerinin bakımını yaparak, gerekli bilinçlendirmeleri yapacaklar.” dedi.

Söyiler, program kapsamında Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen 20 Bin adet diş macunu ve diş fırçasının çocuklara ücretsiz dağıtılacağını belirtti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.