"Çocuklara bırakılacak en büyük miras eğitim olacaktır"

"Çocuklara bırakılacak en büyük miras eğitim olacaktır"

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde düzenlenen konferansa katılan Eğitimci-Yazar Abbas Güçlü, çocuklara bırakılacak en büyük mirasın eğitim olduğunu söyledi.

Bismil'de düzenlenen konferansa katılan Eğitimci-Yazar Abbas Güçlü, Kaymakamlık konferans salonunda eğitimcilerle bir araya gelerek, Türkiye'de eğitim alanında yaşanan sorunları değerlendirdi.

Konferansa; İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Turgay Gülenç, İlçe Mili Eğitim Müdürü Aydın Ak, İlçe Jandarma Komutanı Hasan Şeyho, öğretmenler ve davetliler katıldı.

Programda bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Turgay Gülenç, katılımlarından dolayı Abbas Güçlü'ye teşekkür ederek, eğitim konusunda kaymakamlık ve belediyenin tüm imkanlarını kullanacaklarını söyledi.

Daha sonra programda öğretmenlere hitap eden Eğitimci-Yazar Abbas Güçlü, Türkiye'deki eğitim sistemini değerlendirdi. Güçlü, "TEOG, LYS gibi sınavların ve hafta sonu kursları yüzünden okula giden çocuklar ve gençler mutlu değiller. Öğretmenlerimizin yüzde 90'ı mutlu değil. Çocuklara bırakılacak en büyük miras eğitim olacaktır. Eğitim seviyesi, bilim seviyesi en iyi olan ülkeler, aynı zamanda en refah demokratik ülkelerdir. Üniversite okuma oranını yükseltmek gerekiyor. Biz dünyanın en iyi üniversitesinde ilk 100’de yokuz, 200’de yokuz, 300'de bazen varız. İlk 100'e girmeden kalkınmış bir ülke olamayız. İşinizde mutlu değilseniz hayatın tüm alanında mutsuz olursunuz." dedi.

Güçlü konuşmasına şöyle devam etti: "Bir birine düşman nesil üretiyoruz. Bu sistemin ortadan kaldırılması gerekiyor. Türkiye’de kime sorarsak olursak olalım kimse memnun değil, bunun nedeni eğitimdir. Çocuklar TEOG nedeni ile çocukluğunu, YGS ile gençliğini yaşayamıyor. Daha sonra KPSS gibi deli saçması bir durumla karşılaşıyor. Robet Koleji’nden, Galatasaray’dan mezun olan öğrenci ile Bismil Lisesinde mezun olan öğrencilerin aynı sınava girmesi çok yanlış, bunu herkes söylüyor. Üniversitede öğrencilere hiçbir donanım kazandırmadan mezun ediyoruz. Hemen her alanda on binlerce fazlamız varken fakültelere öğrenci alarak daha çok işsiz yetiştiriyoruz. İnsan gücü planlaması yapmamız gerekiyor. Bunu yapmazsak, geleceğe yön vermezsek herkes mutsuz olur. Cumhuriyet tarihi boyunca en fazla bütçe eğitime yatırılmasına rağmen bu yükün altından kalkmıyor. Eğitimin mazereti olmaz. Eğitilmiş çocuklar hem aileye hem ülkeye katma değer bırakıyor. Meslek yelpazesini geliştirmemiz gerekiyor."

Türkiye’de insan gücü planlamasının olmadığını dile getiren Güçlü, "Eskiden Türkiye’de üniversite yoktu şu an üniversiteleri kapatalım diye çalışma yapıyoruz. İşinizde mutlu değilseniz hayatın tüm alanında mutsuz olursunuz. Öğretmenlerimizin yüzde 90'ı mutlu değil, öğretmenler mutlu olmazsa öğrenciler de mutlu olmaz." İfadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Güçlü, öğretmenlerin sorularını cevaplandırdı. Daha sonra Kaymakam Gülenç Güçlü’ye plaket takdim etti. (Hasan Gündüz-İLKHA) 








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.