“Çocuklara cinsel istismarla ilgili en ağır müeyyideler için adımlar atılacak”

“Çocuklara cinsel istismarla ilgili en ağır müeyyideler için adımlar atılacak”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çocuklara yönelik cinsel istismarla ilgili "Caydırıcı olması bakımından en ağır müeyyideler için adımlar atılacaktır." dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada çocuklara cinsel istismarla ilgili yasal düzenleme için hazırlık yapıldığını belirterek, "Caydırıcı olması bakımından en ağır müeyyideler için adımlar atılacaktır. En kısa sürede bu meseleyi çözüme kavuşturacağız." diye konuştu.

“Çocuklar konusundaki hassasiyetimizi her düzeyde ortaya koymak mecburiyetindeyiz”

Çocuklara yönelik istismarın aslında izmihlal olduğunu söyleyen ve bu konuyla ilgili yasal hazırlıkların yapıldığını belirten Erdoğan, "Masum olan çocuklarımız rabbimizin bize emanetidir. Bu masumların her türlü tehdit ve tehlikeden korunması da bizlerin sorumluluğundadır. Son günlerde karşımıza çıkan çocuklara yönelik alçakça saldırılarla ilgili haberler bizi bu sorumluluklar konusunda düşünmeye yöneltmelidir. Çocuklara yönelik bu alçaklıklar istismar değil alenen toplumu çöküşe götürecek dinamittir, birer alçaklıktır. Böyle bir duruma asla kayıtsız kalamayız. Dün bu konuyu ele aldık. Çocuklar konusundaki hassasiyetimizi her düzeyde ortaya koymak mecburiyetindeyiz. Bu konudaki bilincin artırılması hususunda çalışma başlattık. Bu heyet çok kısa süre içinde değerlendirmeler ışığında çözüm tekliflerini getirecek. Ardından ilk Bakanlar Kurulu'nda yasal düzenlemeleri derhal hayata geçireceğiz. Caydırıcı olması bakımından en ağır müeyyideler neyse alınacaktır, adımları atılacaktır. Bu tür konuların beklemeye, uzatmaya tahammülü yoktur. Bu tür suçları işleyenlerin tüm indirimlerin, kolaylıkların dışında tutulması şarttır. Milletin gözünde ve toplumda açılan yaralar bir insanı öldürmekle aynıdır. Bu tür suçlara verilen cezaların hissiyatımıza uygun olması gerekir. En kısa sürede bu meseleyi çözüme kavuşturacağız." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.