"Çocuklara yapılan yatırım geleceğe yapılan bir yatırımdır"

"Çocuklara yapılan yatırım geleceğe yapılan bir yatırımdır"

​Gaziantep’te "Haydi Çocuklar Camiye" projesi kapsamında düzenli olarak beş vakit namaza devam eden onlarca çocuk ödüllendirildi.

Gaziantep’te çocukları namaza ve camiye alıştırmak amacıyla gerçekleştirilen ve her geçen gün büyük bir ilgi gören "Haydi Çocuklar Camiye" projesine katılan çocuklar ödüllendiriliyor.

Gaziantep İl Müftülüğü ve Şahinbey Belediyesi tarafından yürütülen “Haydi Çocuklar Camiye” projesi kapsamında ilçedeki 11 camide 6-13 yaşları arasında değişen ve camilerde de düzenli olarak beş vakit namaza devam eden 362 çocuk ödüllendirildi.

Nesli kötü alışkanlıklardan korumak, gelenek ve göreneklerimizi yaşatmak, çocukları camide cemaatle namaza teşvik etmek ve güzel ahlakla yetiştirmek, bunun yanında Kur’an-ı Kerim’den bazı ayetler ve Hadis-i Şerifler ezberleterek hayatlarında uygulamalarını sağlamamın hedeflendiği yarışmada, ödül töreni düzenlendi.

İftar yemeğinin ardından Şehreküstü Konaklarında düzenlenen ödül töreninde konuşan Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, çocuklara yapılan her türlü yatırımın aynı zamanda gelecek için de yapılan bir yatırım olduğunu söyledi.

Çelik, çocukların manevi açıdan da yetişmesi gerektiğine işaret ederek, “Bu proje Müftülüğümüzün ve belediyemizin, hatta Gaziantep’imizin bir projesi. Ağaç yaşken eğilir derler. Çocuklarımıza yapılan her türlü yatırım, aynı zamanda geleceğimiz için yapılan bir yatırımdır. Biz çocuklarımızın maddi, manevi, bedenen ve ruhen dengeli bir şekilde yetişmesini sağlamaya çalışıyoruz. Bütün amacımız, barış huzur ve denge içerisinde yaşayabilecekleri bir kıvama getirmektir.” dedi.

Çocukların caminin manevi havasını teneffüs etmesi gerektiğini belirten Çelik, “İmam Gazeli der ki; ‘çocuk toprağa benzer. Oraya siz hangi tohumu ekerseniz, o tohumun da meyvesini alırsınız’ der. Biz çocuklarımıza maddi açıdan imkânlar hazırlarken, bir taraftan da onlara manevi bir ruh verip, kendi değerler dünyamızda buluşmalarını istiyoruz. Bununda en objektif tarafsız yeri camidir. Çocuklar o manevi havayı kubbe altında minare gölgesinde ve hocalarımızın mihraplarının arkasında alırlar. Bu proje bu amaçla yapılmıştır. İnşallah daha da yaygınlaşacak.” ifadelerini kullandı.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise, “Haydi Çocuklar Camiye” projesi gençlerin ve çocukların maddi ve manevi yönden gelişimi için tasarlanan projelerden sadece bir tanesi olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Biz çocuklarımızın manevi olarak yetişmeleri için müftülüğümüz ile birlikte ‘Haydi Çocuklar Camiye’ projesiyle 362 çocuğumuzu 40 gün boyunca Kur’an ve hadisleri ezberletip bunlar içerisinde yarışmalar yaparak, dereceye giren çocuklarımıza ödüller veriyoruz.”

40 gün boyunca camiye gelip düzenli olarak ibadetini yapan çocuklar cami hocaları tarafından tespit edilerek Şahinbey Belediyesine bildirildi. Proje kapsamında birinci olan çocuğa bisiklet, futbol topu, ikinciye çeyrek altın, üçüncüye ise eşofman takımı ve uzaktan kumandalı araba hediye edildi.

Törene, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, İl Müftüsü Ahmet Çelik, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, siyasi parti, sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

İLKHA




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler