Çocukları askerde ölen aileler basın açıklaması yaptı

Çocukları askerde ölen aileler basın açıklaması yaptı

Askerlik yaparken birliklerinde şüpheli ölümle hayatlarını kaybeden askerlerin aileleri, basın açıklaması düzenleyerek çocuklarının resmi şehit statüsüne alınmasını istediler.

BATMAN – Askerlik yaparken birliklerinde şüpheli ölümle hayatlarını kaybeden askerlerin aileleri, basın açıklaması basın açıklaması düzenledi. Çocuklarının sağlam gittikleri birliklerinden, ölüm haberlerinin geldiğini kaydeden mağdur aileler, askerde ölen çocuklarının resmi şehit statüsüne alınmasını ve şüpheli ölüm iddiaları için de bir araştırma komisyonun kurulmasını talep ediyor.

 

Atatürk Parkı’nda toplanan aileler adında basın açıklamasını Mehmet Eşref Çiftçi okudu.

 

“Dosyalarda çelişkiler var”
Ölen askerlerin dosyalarının detaylı inceledikten sonra aileler olarak ciddi bir kuşku içerisinde olduklarını dile getiren Çiftçi, “Bu ailelerin çoğu çocuklarının cinayetlere kurban gittikleri düşünmektedirler. Açıkçası dosyalardaki çelişkiler ve olay yeri inceleme resimleri bunu kanıtlar niteliktedir. Askeri mahkemelerde askeri hâkim ve savcıların keyfi muameleleri bizleri daha da derinden üzmektedir. Ve adalet ilkesinin tarafsızlığından da çok uzak olduğunu belirtmek istiyorum. Birçok dava AHİM’e taşınarak Türkiye aleyhine sonuçlanmıştır. Kimi davalarda halen sürmektedir. Biz adaleti yaşadığımız yerde görmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.


Bu tür olayların bir daha gerçekleşmemesi için önlemlerin alınması gerektiğinin ifade eden Çiftçi, “Bu çocuklarımızın üzerindeki damganın biran önce kaldırılması kamuoyunda en azından vicdanları rahatlatacaktır. Şüpheli bir şekilde vefat eden askerlerimizin fail ve failleri hakkında gerekli hukuki işlemlerin etkin bir şekilde yapılması artık elzem olmuştur. Bu tür vahim ölüm olayların kışlalarda gerçekleşmemesi için gerekli önlemlerin biran önce alınması gerekir. Bu vefat eden askerlerin mezar taşlarına şehitlik yazılmasına ve ailelerin yaşadıkları ızdıraplarını hafifleştirecek şekilde mağduriyetinin giderilmesi yoluna gidilmesi, acılarını biraz da olsa hafifletecektir.”dedi.

 

Açıklamanın ardından aileler sessizce dağıldı. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler