Çocukları dağa kaçırılan annelerin gözyaşları dinmiyor

Çocukları dağa kaçırılan annelerin gözyaşları dinmiyor

PKK tarafından dağa götürülen çocukları için Diyarbakır'da oturma eylemine devam eden annelerin gözyaşları dinmek bilmiyor. "Ciğerimiz yanıyor, gece gündüz ağlıyoruz" diyen anneler çocuklarına kavuşacakları günü umutla bekliyorlar.

DİYARBAKIR - Çocukları PKK tarafından çeşitli tarihlerde dağa götürülen ailelerin, 91 gün önce başlattığı oturma eylemi, Dağkapı Şeyh Said Meydanı’nda devam ediyor.  Eylemlerine başladıkları günden itibaren BDP’li belediyenin ve PKK yanlısı medyanın iftira ve engellemeleriyle karşı karşıya kalan aileler, eylemlerini zor şartlar altında sürdürüyor. Hava sıcaklığının gölgede 42 dereceyi bulduğu Diyarbakır’da eylemlerini ara vermeyen annelerin gözyaşları ise dinmek bilmiyor.

 

“Ciğerimiz yanıyor, gece gündüz ağlıyoruz”
Eylem yapan annelerden Zeynep Baytok, PKK’nin kaçırdığı oğlu Osman Baytok için gece gündüz ağladığını söyledi. Hiçbir annenin ağlamasını istemediğini belirten anne Baytok, “Ben derdimden ağlıyorum. Çocuğumu getirsinler. Oğlumu bana göndersinler. Yeter, anneler ağlamasın. Bütün çocukları göndersinler. Ciğerimiz yanıyor. Gece gündüz ağlıyoruz.” dedi.

 

“Çocuklarımızı bize versinler, burada öldük artık”
Çocuklarının getirilmesi için başbakana ve diğer siyasilere çağrıda bulunan Baytok, “Osman benim oğlumdur, benim hakkımdır. Artık içim parçalandı. Allah için oğlumu bana göndersinler. Osmanımı bana versinler.  Erdoğan’a, Demirtaş’a sesleniyorum. Burada yandık, öldük. Çocuklarımızı bize versinler.” ifadelerini kullandı.

 

“Kimse halimizi sormuyor”
Oturma eylemine 3 ay önce başlayan annelerden Mehmet Aslan’ın annesi Zerife Aslan ise, kimsenin kendilerine sahip çıkmadığını belirterek, “Üç aydır burada oturuyoruz. Kimse gelip halimizi sormuyor. Biz Kürt isek Kürtler bize sahip çıksın. Artık anneler ağlamasın, desin. Buradaki bütün anneler evlatları için vardır. Burada oturmayı hiç sevmiyoruz. Biz ciğerlerimiz için geldik.” diye konuştu. 

 

Zaman zaman kendileri için söylenen ‘Aileler, siyaset için eylem yapıyor’ iddialarının doğru olmadığını kaydeden Aslan, evlatları üzerinden siyaset yapmalarının mümkün olmadığını da sözlerine ekledi.(Hamza Adiyaman/Hüseyin İçli – İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.