Çocukları eğitimden uzak tutmak, halka ihanettir

Çocukları eğitimden uzak tutmak, halka ihanettir

6-7 Ekim olaylarında PKK yandaşları tarafından yakılan okulların aradan 5 ay geçmesine rağmen onarılıp eğitime açılmamasına tepki gösteren STK’lar, çocukları eğitim ve öğretimden uzak bırakmanın halka ihanet olduğunu söyledi.

HDP’nin sokağa çıkma çağrısının ardından yaşanan Kobani olaylarında Diyarbakır’da yakılan eğitim kurumlarının 5 aydan bu yana onarılarak eğitime açılmamasına tepki gösteren Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkan yardımcısı Kasım Akgönül, çocukları eğitim ve öğretimden uzak bırakan ideolojilerin halka karşı ihanet içinde olduklarına dikkat çekti.

 

6-7 Ekim olayları sırasında Diyarbakır ve bölge genelinde meydana gelen olaylar nedeniyle çok sayıda okulun tahrip edilip öğrencilerin ve velilerin ise mağdur olduğunu belirten Akgönül, “Bu anlamda biz Milli Eğitim Bakanlığından küçük yaştaki çocukların mağduriyetlerinin giderilmesini ve eğitim öğretimden yoksun bırakılanların eğitimlerine devam etmeleri için imkanların sağlanması talebinde bulunuyoruz. Gerekli girişim ve adımların atılması gerektiğine inanıyoruz.” dedi.

 

“Çocukları eğitim ve öğretimden uzak bırakmak bu halka yapılan bir ihanettir”

Binlerce öğrencinin eğitim ve öğretimden yoksun durumda olduğunu söyleyen Akgönül, çocukların eğitim ve öğretimden uzak bırakılmasının, bu halka yapılan bir ihanet olduğunu belirtti. Eğitimin çocuklar için ekmek, su ve en zaruri ihtiyaçlardan bile daha önemli olduğuna dikkat çeken Akgönül, çocukların eğitimden mahrum kalındığında geleceğinin kararacağını söyledi.

 

Akgönül, “Bu anlamda çocukların geleceğini karartanlara yönelik gerek adli ve gerekse de idari soruşturmalar başlatılmadığı ve girişimlerin yapılmaması üzüntü vericidir. Bu okulda öğrenim gören öğrencilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için bir an önce gerekli girişimlerde bulunulmalıdır. Bu bölge yıllarca eğitim ve öğretimden mahrum kaldı. Öğrencileri eğitim ve öğretimden mahrum bırakacak ideolojiler, bölge halkına bir ihanettir. Halk çocuklarının geleceği için azami gayret ederken ve bu uğurda çaba gösterirken bunların emeğini gasp etmektir. Onların emeğine darbedir.” şeklinde konuştu.

 

“Herkesin kendi çocuklarına sahip çıkmalarını bekliyoruz”

Yetkililere bir an önce mağduriyetlerin giderilmesi için yasal takibin başlatılması gerektiğini söyleyen Akgönül, “Aileler bu olup bitenlerden ders almadıkları ve çocuklarını sahipsiz bıraktıkları zaman bu tür olaylar yeniden vuku bulur. Bu olayların yeniden yaşanmaması için çocukların eğitimi üzerine önemle duralım ve çocuklarımızın nerede durduğu ve kiminle birlikte hareket ettiğini de irdeleyelim. Çocukların menfi cereyanlara kapılmaması ve başkalarının arka bahçesi olmaması için uyarıyoruz. Herkesin kendi çocuklarına sahip çıkmalarını bekliyoruz.” çağrısında bulundu. (M. Sıddık Bilge - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.