“Çocuklarımın okul beslenmesi ekmek-salça”

“Çocuklarımın okul beslenmesi ekmek-salça”

Şanlıurfa’da bir iş yerinin üstündeki metruk bir evde, 4 çocuğuyla hayat mücadelesi veren çaresiz anne, kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

Şanlıurfa’da bir iş yerinin üstündeki metruk bir evde 4 çocuğuyla hayat mücadelesi veren Fatma Dağ, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor. Hayırseverler tarafından kendilerine yapılan ufak tefek yardımlarla hayatlarını sürdürdüklerini ifade eden Dağ, yaşadığı sıkıntıları anlattı.

Fatma Hanım, iki odalı metruk bir evde yaşadıklarından dolayı soğuktan ve bakımsızlıktan çocuklarının ve kendisinin hastalandığını dile getirerek kendilerine bir yardım elinin uzanmasını istedi.

“Kocam bizi terk etti”

Kocasının kendilerini terk ettiğini anlatan Dağ, “15 yıl boyunca dört çocuğuma hem analık hem de babalık yapıyorum.  Onların bakım ve ihtiyaçlarını kendi kıt imkânlarımla sağlamaya çalışıyorum.  Yatak olmadığından çocuklarımı yerde yatırıyorum. Bu nedenle hepsi hastalanmış.  Akrabalarım bize hiç sahip çıkmıyor. Gittiğimizde bizimle hiç ilgilenmiyorlar. Bazen de bizleri evlerinden kovuyorlar. Kocam doğuştan kollarından engelliydi, çalışamıyordu. Zaten sonra o da bizi terk etti.” şeklinde dert yakındı.

“Çocuklarımın iyi bir geleceğe sahip olmasını istiyorum”

Dört çocuğundan üçünün okula gittiğini ve maddi imkânsızlıklarına rağmen derslerinin iyi olduğunu ifade eden Dağ, “Çocuklarımın iyi bir geleceğe sahip olmasını istiyorum. Eğitimlerini iyi bir şekilde devam ettire bilmeleri için maddi yardıma ihtiyacımız var. Büyük oğlum uzak bir okula gidiyor. Ayda 40 TL yol parası vermek zorunda kalıyoruz. Bir öğrenci kartının çıkarılması için belediyeye başvuruda bulundum. Ama herhangi bir cevap alamadım.  Küçük oğlum ise astım hastası olduğu için okula gidemediğinden derslerinden geri kalıyor.” diyerek çocuklarının içinde bulunduğu durumu anlattı.

“Gelen elektrik ve su faturalarını dahi ödeyemeyecek durumdayız”

Kalacak yer bulamadıklarından dolayı mecburiyetten böyle bir evde kaldıklarını belirten Dağ, “Kimse bize ev vermiyor. Mecburiyetten burada oturmak zorundayız. Burası bir iş yerinin üst katıdır. Mahalle geceleri pek tekin değil. Budan dolayı çok zor anlar yaşıyoruz. Gece olduğunda silahlar patlatılıyor. Biz çocuklarla korkuyoruz burada. Eve göre kira fazla, ödemekte zorluk yaşıyoruz. Kira zamanı geldiğinde ev sahibi hemen kapıya dayanıyor. Kirayı vermesek bizi dışarı atmakla tehdit ediyor. Gelen elektrik ve su faturalarını dahi ödeyemeyecek durumdayız. Bazen otobüse binmek zorunda kalıyorum yol paramı dahi veremiyorum.” şeklinde konuştu.

“Ekmeğin arasına salça sürüp okula götürüyorlar”

Evde erzak olmadığından kaç gündür yemek yiyemediklerini ifade eden Dağ, “Çocuklarım aç susuz bir şekilde okula gidip geliyorlar. Bazen evde ekmeğin arasına salça sürüp okula götürüyorlar.Yani çocuklarımın okul beslenmesi ekmek ve salça.  Belediye başta olmak üzere yardım kurumları fakirlere yardım ettiklerini söylüyor ama bize bugüne kadar hiçbir şekilde yardım gelmedi.” diyerek belediye başta olmak üzere yetkili kurumlardan yardım istedi. (Sedat Kuşulay - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler