"Çocuklarımız mevsimlik ve tarım işçiliği nedeni ile eğitimden uzaklaşmaktadır"

"Çocuklarımız mevsimlik ve tarım işçiliği nedeni ile eğitimden uzaklaşmaktadır"

​Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çocuk işçiliğinin zararlarına dikkat çekmek için bir seminer düzenlendi.

Viranşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, çocukların zorunlu eğitim süresince örgün ve yaygın eğitimde bulunmasının önemini anlatmak ve Başbakanlık Genelgesi hakkında bilgi vermek amacıyla Viranşehir Kaymakamlık Konferans salonunda bilgilendirme semineri verdi.

Seminere İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Ateş, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Haşim Yıldız, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Cemal Çalışkan, İlçe Nüfus Müdürü Faysal Turan, SYDV Müdürü Mehmet Özbilek, şube müdürleri, okul müdürleri ve muhtarlar katıldı.

Çocuk işçiliği ve mevsimlik tarım işçiliği nedeni ile ilçede eğitim öğretimini aksatan öğrenci sayıları ile ilgili istatistiksel verilerin bulunduğu kısa bir sunumdan sonra çocukların zorunlu eğitim süresince yapmaları gereken tek işlerinin eğitim olduğuna dikkat çeken İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Ateş, "Çocuklarımız mevsimlik tarım işçiliği veya çocuk işçiliği nedeni ile örgün eğitim ve öğretimden uzaklaşmaktadır. Bizler bu uzaklaşmaları minimize etmek için öğrencilerimizin asıl çalışmaları gereken yerlerinin okul olduğunu tüm velilerimize anlatmalıyız. Maddi imkânsızlıklar nedeni ile şehir dışına mevsimlik işlerlere gitmek zorunda olan ailelerimizi, okul müdürlerimiz ve muhtarlarımız vasıtası ile tespit edip gidecekleri yerde öğrencilerimizin eğitim öğretimini aksatmaması için gereken tüm çalışmaları yapmalıyız." dedi.

Bilgilendirme semineri, okul müdürlerine mevsimlik tarım işçiliğine giden öğrencilerin sistemde gidecekleri yere yapılacak nakil işlemlerinin anlatılması ile son buldu. (Sabri Acet-İLKHA)







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.