"Çocuklarımızın temiz fıtratlarını bozmaya çalışanlara izin vermemeliyiz"

"Çocuklarımızın temiz fıtratlarını bozmaya çalışanlara izin vermemeliyiz"

Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, öğretmenlere, öğrencilerin fıtratını bozmaya çalışanlara izin vermemeleri gerektiğini söyledi.

Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, kent merkezinde görev yapan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri ve imam hatip lisesi meslek dersleri öğretmenleriyle bir araya geldi.

Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinin konferans salonunda gerçekleşen toplantıda konuşan Kurtaran, öğretmenlere emanet edilmiş olan öğrencilerin en iyi şekilde eğitim ve öğretime tabi tutulmaları gerektiğini söyledi.

Bütün öğretmenlerin farklı farklı yükümlülükleri ve sorumluluklarının olduğunu belirten Kurtaran, "İlimize, ülkemize ve hatta tüm insanlığa karşı çeşitli sorumluluklar taşıyoruz. Tabi, bizler ilk önce şu anda görevli bulunduğumuz ilimize karşı sorumluluklarımızı yerine getirmekle mükellefiz. İlimize karşı öncelikli sorumluluğumuz bizlere teslim edilmiş olan öğrencilerimizi milli ve manevi değerlerine bağlı bir şekilde yetiştirmektir. Çocuklarımızın temiz fıtratlarını bozmaya çalışanlara izin vermemeliyiz. Öğrencilerimizin sahip olması gereken değerlerden uzaklaştırmaya çalışan birçok saik var. Bizler bir taraftan çocuklarımızı eğitirken diğer taraftan da onları yanlış yollara düşmekten alıkoymamız gerekiyor. İnsanın kötülüklerden uzak durması ve mutluluğu elde etmesi bilgi sahibi olmasıyla olur. Bilgiyi elde etmek için bol bol okumalıyız ve öğrencilerimizi okumaya teşvik etmeliyiz. Okuyan insan iyiyi ve kötüyü birbirinden ayırt edebilecek melekeleri kazanır." dedi.

"Peygamberimizi anlatırken öğrencilerimizde farkındalık oluşturmalıyız"

Öğretmenin sadece akademik eğitim veren değil, aynı zamanda çocuklara fıtratlarına uygun davranışlar kazandıran kişi olduğuna işaret eden Kurtaran, "Yine akademik bilginin yanında sivil hayatlarında gerekecek bilgileri de öğrencilerimize aktarmalıyız. Bu noktada şunu ifade etmek istiyorum: Çocuklarımıza genel olarak din derslerini verirken değindiğiniz konuların onlarda davranışa dönüşmesi için çaba sarf etmeliyiz. Örneğin; peygamberimizin doğru sözlülüğünü, adaletini, dürüstlüğünü, güvenilirliğini anlatırken öğrencilerimizde farkındalık oluşturmalıyız ve çocuklarımızın bu erdemli davranışları hayatlarında pratize etmeleri için çaba göstermeliyiz." ifadelerini kullandı.

"Tarihte en köklü ve zengin medeniyet İslam medeniyetidir"

Dünya tarihindeki en köklü ve zengin medeniyetin İslam medeniyeti olduğunun altını çizen Kurtaran, "Bizim medeniyet coğrafyamız içerisinde var olan fikri, kültürel ve tarihsel derinlik sayesinde yüzyıllar boyunca dünyaya yön veren âlim, arif ve hâkim zatlar bu topraklardan neşet etmiştir. Öyle ki Arap Yarımadası'ndan Şam coğrafyasına, Afrika'dan Endülüs'e kadar dinimizin yayıldığı her yerde derin bir ilim ve fikir geleneği oluşturduk. Bizler, bu medeniyet tecrübemizden aldığımız güçle öğrencilerimize yaklaşmalıyız. Öğrencilerimizi eğitirken onları bu medeniyet tecrübemizden haberdar etmeliyiz. Öğrencilerimizin, omuzlarında nasıl bir sorumluluk taşıdıklarının farkına varmaları için öncelikle bizim bu sorumluluk bilinciyle hareket etmemiz gerekiyor. Eğitim bir süreç işidir. İşte, bu eğitim sürecinde bizlere düşen en önemli görev çocuklarımızı en iyi şekilde eğitmek ve onların temiz fıtratlarını bozmaya çalışan tüm tehlikeler karşısında öğrencilerimize en iyi şekilde rehberlik yapmaktır." şeklinde konuştu.

Kurtaran'ın konuşmasının ardından öğretmenlerin görüş ve önerilerini ifade etmeleriyle toplantı sonra erdi. 

İLKHA






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler