Çocukların hastane korkusu oyun odası ile giderilecek

Çocukların hastane korkusu oyun odası ile giderilecek

Silvan Yüksek Okulu Çocuk Gelişim Bölümü öğrencileri, çocukların hastane korkusunu giderecek bir projeye imza atarak Silvan Dr. Yusuf Azizoğlu Devlet Hastanesine bir oyun odası hazırladılar.

DİYARBAKIR - Silvan Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü 1. sınıf öğrencileri, 'Çocuk ve Çevre' dersi kapsamında Silvan Dr. Yusuf Azizoğlu Devlet Hastanesine oyun odası hazırladılar. Öğretim görevlisi Orhan Karakoyun koordinatörlüğünde yapılan proje ile hastaneyi ziyaret eden çocuklar, oyun oynayabilecekleri bir oyun odasına kavuştular.

 

Silvan’a artı değer kazandırma amacında olduklarını söyleyen  öğretim görevlisi Karakoyun, “Çocuklar, bir sağlık kuruluşu veya bir hastaneye geldiklerinde, önceki hastalık yaşantıları ve çevresindekilerin uyarıları sonucu korku ve endişe gösterir. Beyaz önlük korkusu, iğne ve canının yanması korkuyu pekiştirir. Bu korkular çocukta tüm yaşamı boyunca olumsuz etkilenebileceği izler bırakır. Bu nedenle çocukların psikolojik olarak rahatlayacakları bir oyun ortamı oluşturma fikriyle yola çıktık.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.