"Çocukların kişisel gelişimine katkı sunan oyuncakların üretilmesi gerekir"

"Çocukların kişisel gelişimine katkı sunan oyuncakların üretilmesi gerekir"

"İstanbul Oyuncak Fuarı 2018" açılışında konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, çocukların gelişimine katke sağlayacak oyuncakların üretilmesi gerektiğini belirtti.

15 yıldır Oyuncakçılar Derneği (OYDER) tarafından desteklenen İstanbul Oyuncak Fuarı, bu yıl ilk kez TÜYAP iş birliği ile gerçekleştirildi. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi 12’nci Salonda 10 bin metrekarelik bir alanda hem üreticileri hem de satıcıları buluşturuyor.

Açılışta konuşma yapan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, 2016 yılında küresel oyuncak dış ticaret hacmi 148 milyar 600 milyon dolar civarında gerçekleştiğini, aynı yıl ihracat bir önceki yıla göre yüzde 3 arttığını belirtti. Tüfençi, "Oyuncak seçiminde  ve yönlendirmesinde kültür ile yakın ilişkili olduğunu unutmamak lazım. Kaliteli ve çocukların kişisel gelişimine katkı sunan oyuncakların üretilmesi gerekir." dedi.

Yerli üretim daha sağlıklı

Tüfençi, "Ülkemizde oyuncak sanayisinin hem iş pazarında hem de ihracat bağlamında büyük bir potansiyele sahiptir. Yerli üretim özellikle sağlık açısından güvenilir olduğunu bilen tüketiciler ve aynı zamanda ihracatçılar bu konuda azami derecede önem göstererek büyük katkılar sağlamaktadırlar. Bakanlık olarak sektörün rekabet gücünün arttırılması ve tüketicilerimizin AB standartlarının korunabilmesi için düzenlemeler getirmekteyiz. Yapılan bu çalışmalar neticesinde oyuncak güvenliği yönetmeliği AB direktiflerine tam uyumlu bir şekilde 4 Nisan 2017 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Söz konusu mevzuatla birlikte oyuncakta ağır metal sayısını 8’den 19’a çıkarttık. Ayrıca 55 alerjen kokunun oyuncaklarda kullanılmasını da yasakladık." şeklinde konuştu.

Fuara 12 farklı ülkeden ziyaretçiler katılacak

TÜYAP Fuar ve Fuarcılık Genel Hizmetleri Müdürü İlhan Ersözlü, "12 ilkeden heyetlerimiz bu fuara katılacak. Bu fuarda Gürcistan, Fas, Irak, Makedonya, Sırbistan, Umman, Filistin, Ukrayna, İran, Yunanistan, Suudi Arabistan ve İran’dan ziyaretçilerimiz olacak." dedi.

Açılışta ayrıca PYDER Başkanı Yakup Kireççi, Türk Plastik Sanayicileri AR-GE ve Eğitim Vakfı(PAGEV) Başkanı Yavuz Eroğlu, İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları birliği (İKMİB) Başkanı Murat Akyüz’ de birer konuşma yaptı.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından, Bakan Tüfenkçi katılımcıların firmaların stantlarını gezerek kazançlı alışveriş dileklerinde bulundu.  

Fuar sayesinde hediyelik eşya perakendecileri, büro ve okul tipi kırtasiyeciler, kreş ve anaokulu yöneticileri, eğitim kurumları, zincir market, eğlence merkezi ile elektronik satış mağazaları yetkilileri bir araya gelecek. Aksiyon ve karakter oyuncakları, oyun hamuru, puzzle, kart oyunları, plastik, metal ve ahşap oyuncaklar, uzaktan kumandalı robotlar, peluşlar, zekâ oyuncakları, çantalar ve son teknoloji ürünleri ziyaretçilere sunuluyor.

Fuar 25 Mart Pazar akşamına kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

İLKHA


























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.