“Çocuklarınız için Kur’an dersini seçmeyi unutmayın!”

“Çocuklarınız için Kur’an dersini seçmeyi unutmayın!”

Okullardaki seçmeli Kur’an-ı Kerim ve Siyer derslerine müracaat için zamanın daraldığına dikkat çeken Eğitim Bir Sen, velilere “Bu fırsatı kaçırmayın!” uyarısında bulundu.

Seçmeli Kur’an-ı Kerim, Hz. Peygamberin Hayatı ile Temel Dini Bilgiler dersleri için başvuru süresi; lise öğrencileri için 19 Şubat 2016, ilk ve   ortaokullar için ise 12 Şubat 2016 tarihinde sona eriyor.

Okullarda seçmeli olarak verilen Kur’an-ı Kerim, Hz. Peygamberin Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerinin çocukların dinini öğrenmesi için büyük bir fırsat olduğunu vurgulayan Eğitim Bir Sen Adana İl Başkanı Mehmet Sezer, velilere süre dolmadan kayıt yaptırmalarını tavsiye etti.

“Kur’an dersi için haydi dilekçe vermeye!”

Seçmeli dersler konusunda İlke Haber Ajansına (İLKHA) konuşan Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Adana İl Başkanı Mehmet Sezer, 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı ikinci dönemine girilirken, seçmeli derslerin tercihleri konusunda son haftaya girildiğini hatırlatarak, “Seçmeli derslerin tercih sürelerinin dolmak üzere olduğunu belirtmek istiyorum. Lise öğrencileri için 19 Şubat, ilkokul 4’üncü sınıflar ile ortaokullar için ise seçmeli ders tercih süresi 12 Şubat’ta sona erecek. Çocuklarının bu dersleri alabilmeleri için velilerin dilekçe vermeleri gerekmektedir. ‘Dersimi Seçiyorum, Dinimi Öğreniyorum’  şeklinde sloganı da olan Kur’an-ı Kerim, Siyer ve Temel Dini Bilgiler dersleri için haydi dilekçe vermeye!”dedi.

“Kur’an dersine engel olmak isteyenler çıkabilir”

Bazı okullarda çeşitli bahanelerle Kur’an-ı Kerim, Siyer ve Temel Dini Bilgiler derslerinin engellenmek istendiği yönünde duyumlar aldıklarını, bu gibi durumlarla karşılaşan velilerin Milli Eğitim Müdürlükleri ile Eğitim Bir Sen gibi kurumlara müracaat edebileceğini ifade eden Sezer, “Özellikle veli ve öğrencilerimizi bu konunun takipçi olmalarını istiyoruz. Bazı okullardaki öğretmenler veya idareciler tarafından; ‘Okulumuzda Kur’an-ı Kerim, Siyer ve Temel Dini Bilgiler derslerini verecek öğretmen yok, bu dersleri veremiyoruz’ gibi beyanlarla engeller çıkarıldığını duyuyoruz. Velilerimiz çocuklarının hangi dersi almalarını istiyorlarsa, kimsenin yönlendirmesine aldırmadan onu seçsinler. Bir sıkıntıyla karşılaşırlarsa Eğitim Bir Sen olarak bundan haberimiz olsun. Ayrıca oluşan sıkıntılarla ilgili Milli Eğitim Müdürlükleri ile de irtibata geçebilirler.”diye belirtti.

“Dini bilgiler camilerde uygulamalı gösterilsin”

Seçmeli derslerin uygulamalı öğreniminin de önemine dikkat çeken Sezer, “Seçmeli Kur’an, Siyer ve Temel Dini Bilgiler dersler konusunda öğretmenlerimize bir önerimiz olacak. Eğitim, yaparak yaşayarak öğrenmekle olur. Seçmeli dersler konusunda da bu yöntem uygulanmalıdır. Diyelim ki abdest alınacak, öğrencimizi cami şadırvanına götürerek orada uygulamalı gösterilmeli. Namaz kılmak için de bu böyle olmalı bir camide uygulamalı namaz kıldırılmalı. Camiye giden öğrencinin camiyi, minareyi, mihrabı görerek öğrenmesinin daha faydalı olacağını düşünüyorum. Bu şekilde öğrenilen bilgiler daha kalıcı olacağına inanıyorum.”diye konuştu.

Velilere, ‘Ağaç yaşken eğilir’sözlünü hatırlatan Sezer, “Çocuklarımız, küçükken, genç yaşta dini konularda bilgi edinmeleri daha faydalı olacaktır. Edindikleri bu bilgiler yaşamları boyunca kendilerine istikamet üzere yön verecektir.”ifadelerini kullandı.

“Okullarda başörtüsüne yasak konulmak istenmesi kabul edilemez”

Okulda başörtüsüne yasak girişimlerini de değerlendiren Eğitim Bir Sen Adana İl Başkanı Sezer, “Son günlerde Yargıçlar Sendikası Kurulu Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu tarafından ortaokul ve liselerde başörtüsü serbestliği getiren yönetmeliğin iptali için bir girişim söz konusu. Eminağaoğlu’ndan da ancak bu beklenirdi. Danıştay Savcılığı da konuya ilişkin görüşünü davaya bakan Danıştay 8. Dairesine sunarak ortaokul ve liseler ile çok programlı liselerde başörtüsü serbestliği getiren yönetmeliğin iptalini istedi. Türkiye’de özgürlüklerin önündeki engellerin kalkması için bu kadar mücadele edilmişken tekrar geriye döndürülmek istenmesi kabul edilemez. Danıştay’ın da halkımızın inanç ve özgürlüklerini dikkate alacağını ve bu yönde karar vereceğine inanıyorum.”  değerlendirmelerinde bulundu.

“Başörtüsü yasağı tarihin çöp tenekesine atılmalıdır”

Yeni anayasada başörtü özgürlüğünün yasal olarak garanti altına alınması gerektiğini ifade eden Sezer, “ İnanıyorum ki önümüzdeki süreçte darbe izi taşımayan, halkın inanç ve özgürlüğünü koruyan bir anayasa yapılacaktır. Bu anayasada, Eminağaoğlu ve benzeri zihniyetteki kişilerin özgürlüklere karşı dava açmasını engelleyecek yasal düzenlemelerin de olacağına inanıyorum. Başörtü konusunda mutlaka anayasal ve kanun düzeyinde bir düzenleme yapılmalı ve bu yasak tarihin çöp tenekesine atılmalıdır.”diye konuştu. (Ayhan Kaya-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.