Çözüm için herkes üzerine düşeni yapmalı

Çözüm için herkes üzerine düşeni yapmalı

Mardin'in Dargeçit ilçesinde halka seslenen İçişleri Bakanı Muammer Güler, çözüm sürecinde herkesin üzerine düşen katkıyı sağlaması gerektiğini söyledi.

MARDİN - Memleketi Mardin'deki temaslarını sürdüren İçişleri Bakanı Muammer Güler, bugün de Dargeçit ilçesindeydi. İlk olarak kaymakamlığa geçen Bakan Güler, burada Kaymakam Adem Ünal'dan ilçenin sorunları hakkında bilgi aldı.

 

AK Parti İlçe Başkanlığı önünde halka hitap eden Bakan Güler, İçişleri bakanı olduktan sonra ilk ziyaretinin kendi memleketine yaptığını belirterek Ilısu Barajının bölgedeki önemine değindi.

 

Hükümetin icraatlarını anlatarak, İmralı ile başlatılan sürece değinen Bakan Güler, çözüm sürecinde herkesin üzerine düşen katkıyı sağlaması gerektiğini belirterek, "Şiddetle kavga ile terör ile hiçbir yere varılmaz. Ancak gücümüzü kuvvetimizi kaybederiz. Analar ağlamasın diyorsak herkes elini taşın altına koyacak. Gelecekte bu ülkede, bu bölgede lider ülke konumundaki Türkiye'nin önünde çok yeni imkanlar yeni fırsatlar getiriyor" dedi.

 

AK Partinin son 10 yıldan beri akla gelmeyen birçok hizmeti hayata geçirdiğini dile getiren Bakan Güler, vesayet zincirlerini tek tek çözdükleri söyledi.
 

Mardin'in Büyükşehir olduğunu hatırlatan Bakan Güler, "Büyükşehir olmanın çok farkı var. Türkiye'nin 29 vilayeti gibi artık biz bu büyükşehir içerisinde köylerimizde artık belediyenin sınırları içerisinde girdi, altyapı yatırımlarını inşallah belediyelerin artan imkânlarıyla yürüteceğiz bundan sonra. Bizim getireceğimiz hizmet Dargeçit'te yaşayan bütün vatandaşlarımıza, parti farkı gözetmeksizin gelecek hizmettir" diye konuştu.
 

Yarın eğitim ve öğretim yılının ikinci döneminin başlayacağını da hatırlatan Bakan Güler, öğrencilere başarılar diledi.
 

Bakandan doktor istedi
Konuşmasının ardından bakandan isteği olduğunu belirten Dargeçitli bir Bayan "Sizden bir ricamız var, özellikle Dargeçit Devlet Hastanesi'nde uzman doktoru ihtiyacımız var, haftada bir gelen uzman doktorumuz vardı, artık o da gelmiyor. Bu çok büyük bir ihtiyaç." şeklinde talebini, dile getirdi. Bunun üzerine Bakan Güler, "Bir hanım kardeşimiz bana devlet hastanesinde uzman doktor eksikliğinden bahsetti. Derhal, derhal yarın Bakanlar Kurulu'nda Sayın Sağlık Bakanımızdan ricada bulunacağım." diye konuştu. (Musab Şengül - İLKHA)



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.