Çözüm süreci halkı infaz sürecine dönüştü

Çözüm süreci halkı infaz sürecine dönüştü

Son olaylarla ilgili açıklamalarda bulunan Korucular ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı, çözüm sürecini desteklediklerini ancak tek taraflı işleyen çözüm sürecinin halkın hunharca infaz edilme sürecine dönüştüğünü söyledi.

BİTLİS - PKK tarafından vahşice öldürülen geçici köy korucusu Nihat Çaprak'ın ailesine taziye ziyaretinde bulunmak üzere geldiği Bitlis'te açıklamalarda bulunan Korucular ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, PKK’nın Kürt halkının temsilcisi olamayacağını söyledi.

Süreçle ilgili rahatsızlıklarını belirtmek istediğini ifade eden Sözen, çözüm sürecini desteklemelerine rağmen, çözüm sürecinin gelindiği noktada tek taraflı işlediğini ve sürecin korucuların ve halkın infaz edilme sürecine dönüştüğünü belirtti.

HÜDA PAR'a saldırı kabul edilemez
Çıkarılan olaylarda HÜDA PAR mensuplarına karşı, sokak ortasında saldırılar düzenlendiğini dile getiren Sözen, “HÜDA PAR’a yönelik yapılan bu saldırıları kınıyoruz.

Burada nasıl BDP ve hükümeti temsil eden partiler bu ülkenin siyasi partisiyse, HÜDA PAR da bu ülkenin bir siyasi partisidir. Kendilerine siyasi mecrada siyaset yapma olanağı sağlanmıştır.

Bir tarafta kendilerine geçmişte yapılan haksızlıkları, haksızlık olarak nitelendiren PKK; bu gün aynı mücadeleyi veren bir siyasi partinin mensuplarına karşı kıyım içerisine girmesi, kabul edilir bir şey değildir.” dedi.

“Çözüm süreci varsa, tek taraflı yürütülmemelidir”
Son günlerde bölgede yaşanan olaylarda halka verilen zararın 5 milyon dolar civarında olduğunu dile getiren Sözen, bu zararın, zararı yapan kişilerden tanzim yoluna gidilmesini istedi.

Sözen, savaş ortamlarında bile ambulanslara müdahale edilmediği halde çıkartılan olaylarda ambulanslarda taşınan hastalara müdahale edildiğine dikkat çekti.

“PYD'ye yardımı kabul etmiyoruz”
Şanlıurfa üzerinden PYD'ye yardım yapılmasını istemediklerini kaydeden Sözen, sırf ABD istiyor diye PYD'ye yardım edilmesinin kabul edilemeyeceğini ifade etti.

“Abdullah Öcalan’ın cezaevi şartlarını iyileştirilmesini kabul etmiyoruz”
Sözen, Abdullah Öcalan'dan daha az suç işleyen insanların cezaevi ortamları ortadayken Abdullah Öcalan'a rahat ortam sunulmasını ve onun cezaevi şartlarının bilinçli bir şekilde tartışmaya açılıyor olmasından rahatsızlık duyduklarını söyledi.   (Şükrü Tontaş - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler