"Çözüm süreci varsa herkese eşit olmalıdır"

"Çözüm süreci varsa herkese eşit olmalıdır"

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Sözen, PKK'nin kaçırdığı köy korucularına dikkat çekerek, çözüm sürecinin herkes için eşit olması gerektiğini söyledi.

DİYARBAKIR – PKK’nin kaçırdığı köy korucularının bir an önce serbest bırakılması gerektiğini söyleyen Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, çözüm sürecinin herkes için eşit olması gerektiğini söyledi.

 

Diyarbakır Şehit Aileleri ile İnsan Hakları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (YURT-SAV) Merkezinde bir açıklama yapan Sözen, PKK’nin farklı tarihlerde 2 köy korucusunu kaçırdığını söyledi.

 

Yıllardan bu yana devam eden çözüm sürecinin bölgede dökülen kan ve gözyaşının dinmesi, anaların ağlamaması ve çocukların yetim kalmaması amacıyla sürdürüldüğünü dile getiren Sözen, “Burada bir çözüm süreci varsa herkes için olmalıdır. Bir tarafta çözüm süreci denilip diğer tarafta korucularımız şehit ediliyorsa, kaçırılıyorsa biz bunu iyi niyetli bir yaklaşım olarak görmüyoruz” dedi.

 

“PKK yolları keserek korucularımızı kaçırıyor”

10 tane geçici köy korucusunun PKK tarafından arkadan vurularak öldürüldüğünü anımsatan Sözen, “Buna rağmen Köy Korucuları ve Şehit Aileleri camiası olarak çözüm sürecine zarar gelmesin diye sessiz kalmayı tercih ettik. Tüm bu duyarlılık ve iyi niyetimize rağmen PKK hala yolları keserek korucularımızı kaçırıyor. 15 Ağustos 2014 tarihinde Elazığ ili Arıcak ilçesinde geçici köy korucumuz Sıtkı Yazar PKK tarafından kaçırılmış, akıbetinden hiçbir haber alınamıyor. Yine 12 Eylül 2014 tarihinde Bitlis merkezde Nihat Çaprak adlı geçici köy korucumuz PKK’nin elindedir” ifadelerini kullandı.

 

Sözen, korucuların bir an önce kurtarılması ile ilgili dernek başkanları ile birlikte, Vali Hüseyin Aksoy ve 7’inci Kolordu Komutanı ile görüşeceklerini söyledi.

 

Sözen ayrıca, DBP İl Başkanlığının servis taşımacılığı yapan şoförleri toplayarak yarın Diyarbakır’da eğitim ve öğretime ara vermek amacıyla kontak kapatmalarını istediğini öne sürdü.

 

Öğrencilerin okulda olması gerektiğini söyleyen Sözen, “Bu çok tehlikeli ve kesinlikle kabul edilebilir bir şey değildir. Okulda olması gereken öğrencilerimizin okulda olması lazımdır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın üzerine hiç kimsenin siyaset yapmasına asla razı olmayız ve buna müsaade etmeyiz. Kendilerine Türkiye’ de demokratik siyaset yapma izni verilen bir partinin küçücük çocuklar ve öğrenciler üzerinde siyaset yapıp onları okula göndermeme gibi bir gaflette bulunmamalarını nefretle kınıyoruz” dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.