Atalay: HDP Mit'in talimatıyla kuruldu

Atalay: HDP Mit'in talimatıyla kuruldu

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Türkiye'yi hızla ayrışmaya sürükleyen açılım süreciyle ilgili olarak hükümetin keskin tarihleri ve somut adımları olan bir takvim üzerindeki çalışmalarının bitme aşamasına geldiğini açıkladı.

HABER MRK- Türkiye'yi hızla ayrışmaya sürükleyen açılım süreciyle ilgili Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay kritik açıklamalar yaptı. Bir televizyon kanalına  konuşan Atalay, süreçle ilgili keskin tarihleri olan bir takvim hazırladıklarını, bu kapsamda Öcalan ile, MİT dışındaki kurumların görüşmeye başlayacağını söyledi.
 


Atalay konuşmasında, "Bugüne kadar görüşmeler, büyük oranda MİT aracılığıyla yürüyordu. Bundan sonra farklı kurumlarımız da görüşmelere katılacak. Bir yol haritası hazırlığı içindeyiz. Yasadan sonra yol haritasında daha somut hedefler olacak. Şu tarihe kadar şunlar yapılacak gibi belirlemeler olacak. Yol haritasında yapılacaklar hem somut olacak hem de bunların daha keskin tarihleri olacak"  dedi.

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'nın açılımda daha fazla rol alacağını Bakanlar Kurulu'nun da doğrudan devreye gireceğini belirten Atalay,
"Bu çalışmanın bundan sonraki yöntemiyle ilgili bir Bakanlar Kurulu kararı çıkarabiliriz. Onun üzerinde çalışıyoruz. Benim, ramazan ayı boyunca en ağırlıklı çalışma konum bu oldu" ifadelerini kullandı.

Atalay açılım sürecinde Öcalan ve MİT'in talimatıyla kurulan HDP'nin, kurulduğundan beri ilk defa bu kadar anlamlı bir işlev gördüğünü  dile getiren Atalay, “BDP-HDP bu çalışmanın içinde önemli bir rol üstlendiler .HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahaddin Demirtaş, giderek daha Türkiyeli politika yapıyor.” ifadelerini  kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler