Çözüm sürecinin gerçek muhatabı Türkiye’dir video

Çözüm sürecinin gerçek muhatabı Türkiye’dir video

Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu, çözüm sürecinin gerçek muhatabının Kürdüyle, Türküyle bütün Türkiye olduğunu belirterek, birilerinin masayı terk etmesiyle aksatılacak bir süreç olmadığı vurguladı.

Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu, İlim Yayma Cemiyeti Batman Şube Başkanlığında basın açıklaması yaparak ülkede yaşanan gelişmelerle ilgili değerlendirmede bulundu. Açıklamada PKK’nın çatışma ve öldürme olaylarını sonlandırması, ellerindeki silahları bir daha kullanmamak üzere toprağa gömerek terk etmesi gerektiği belirtildi.

Basın açıklamasına Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu’na üye STK temsilcileri katıldı. Basın açıklamasını okuyan Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu Dönem Sözcüsü Davut Okçu, Sürecin bitmesinin endişe verici olduğunu ifade ederek, “Suruç’ta meydana gelen patlama, iki polisin katledilmesi, yol kesmeler, araç yakmalar, askeri birliklere saldırılar ve akabinde PKK’nın ateşkesin bittiğini açıklaması tekrar 90’lı yıllara dönüleceğinin işareti olarak tedirginliğe yol açtı. Örgütün ateşkesin bittiğini resmen açıklaması ise bardağı taşıran son damla oldu. TSK’nin hava saldırıları ve Hükümetten gelen sert açıklamalarla birlikte vatandaşlarımızda Çözüm Sürecinin geleceğine ilişkin endişeler oluştu.” diye konuştu.

“PKK öldürmeleri sonlandırsın ve silahları kullanmamak üzere gömsün”

Barışın bedelinin olacağını ve Türkiye insanının bugüne kadar bu bedeli fazlasıyla ödediğini söyleyen Okçu, şöyle dedi: “Bölge insanının sonu gelmez çekişmelere, tırmanan gerginliğe ve amaçsız ölümlere tahammülü kalmamıştır. Hiçbir amaç, insan hayatından daha önemli ve değerli değildir. Bu nedenle PKK’nin çatışma ve öldürme olaylarını sonlandırması, ellerindeki silahları bir daha kullanmamak üzere toprağa gömerek terk etmesi gerekmektedir. HDP’li siyasi aktörler ise cesaret göstererek inisiyatif almalı ve oy aldıkları kitlenin gerçek temsilcileri olduklarını göstermelidirler. Diğer taraftan ülkeyi yöneten diğer siyasi partiler de toplumu kutuplaştıran söylem ve uygulamalardan vazgeçmeli, toplumun tüm kesimlerini kucaklayıcı söylemler geliştirerek toplumsal barış için çaba içerisinde olmalıdırlar.”

“Artık yeter, silahlar sussun ve siyaset konuşsun”

Çözüm sürecinin gerçek muhatabının Kürdüyle Türküyle bütün Türkiye olduğunu dile getiren Okçu, “Birilerinin masayı terk etmesiyle aksatılacak bir süreç değildir. Kuşkusuz çözüm süreci devam ederken yetkililer tarafından gerekli tedbirler alınmalı vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğine zarar verilmesine izin verilmemelidir. Türkiye'de, huzuru yakalama yolundaki sorunlarını müzakere ederek çözmek dışında bir şansa sahip değildir. Müzakere dışındaki şiddete dayalı bütün yolların sorunları çözmediği, bilakis derinleştirdiği görülmüştür. Siyaset kurumu, toplumun ve farklı toplumsal kesimleri temsil eden STK’ların barış çağrılarına kulak vererek barış çabalarına kaldığı yerden devamı konusunda çaba göstermelidir. Ülkemizi kan gölüne çevirecek, her açıdan büyük belirsizliklere ve uçurumlara sürükleyecek yeni bir kaos ortamından kurtarmak için bütün tarafları, sağduyuya davet ediyoruz. Artık yeter, silahlar sussun ve siyaset konuşsun.” şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler