"Çözüm sürecinin mayası doğru algıdır"

"Çözüm sürecinin mayası doğru algıdır"

Türkiye'nin farklı illerinde Diyarbakır'a gelen 150 dolayındaki gazeteciye seslenen vali Mustafa Cahit Kıraç "çözüm süreci bir bölgenin, bir ülkenin istikrarının çok ötesinde bulunduğumuz coğrafyada gücümüze güç katacaktır" dedi.

DİYARBAKIR  - TGF (Türkiye Gazeteciler Federasyonu) Başkanlar Konseyi bünyesinde 81 ilin gazeteci örgütlerine ev sahipliği yapan Diyarbakır’da ‘Barış sürecinde Medya’nın Dili ve Medya’nın Rolü” tartışıldı.

 

150 dolayında gazetecinin katıldığı etkinliklerin son gününde Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, basın mensuplarının onuruna bir gece düzenledi.

 

Gecede konuşan Vali Mustafa Cahit Kıraç, toplumun bütün kesimlerinden çözüm süreci için destek istedi. Sürece dair, yazılan, yorumlanan, konuşulan, tartışılan, üretilen her haberin çok önemli olduğunu belirten Vali Kıraç, çözüm sürecinin mayasının doğru algı, ön yargılardan arındırılmış ortak akıl ve kolektif biçimde hareket edebilme becerisi olduğunu söyledi.

 

“Bu coğrafyanın tamamına istikrar gelecek”

Çözüm sürecinin sadece bir bölgeye, bir ülkeye değil bütün bir coğrafya ya istikrar getireceğini söyleyen Vali Kıraç, bundan kaygı duyan, rahatsız olan, kardeş kavgasının rantından beslenen kesimlerin, süreci provoke etme adına farklı enstrümanlar kullandığını altını çizdi.

 

Vali Kıraç, “Bazen küçük bir örnek vermek daha büyük bir fotoğrafı görmemizi sağlıyor. Lice ilçemizde yaşananlar çok kısa sürede Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa ve bölge turizmini olumsuz biçimde etkiledi. Bugün Diyarbakır, Mardin, Midyat caddelerinde alışveriş yapan, dağlarımızı, ovalarımızı, barajlarımızı, camilerimizi, hanlarımızı, yaşam alanlarımızı ziyarete gelenler güvenlik adına hiçbir kaygıları olmamalıdır. Sağlıklı biçimde devam eden bu süreci vatandaş sahiplenmelidir. Medyamızın son iki yılda bu meseleye dair kullandığı dilden memnunuz. Sürecin ülkemize, çocuklarımızın geleceğine kazandırdıkları ve kazandıracakları konusunda da daha çok konuşmalı ve tartışmalıyız.” dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.