Çözüm sürecinin muhatabı sadece PKK mi?

Çözüm sürecinin muhatabı sadece PKK mi?

"Çözüm sürecinin muhatabı sadece PKK mi?" sorusunda kaçamak cevap veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, muhatap tüm milllettir demekle yetindi .

BİTLİS - Kobani bahanesiyle yapılan saldırıların ardında Tatvan ilçe belediyesine destek ziyaretinde bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, burada gazetecilerin sorularını cevapladı.

 

İlke Haber Ajansı muhabirinin, "Yeniden oluşturulan akil insanlar heyetini bölgeye gönderecek olan hükümet, yaşananları göz önünde bulundurarak, süreci önceden olduğu gibi sadece PKK ile mi yürütecek, yoksa bölgede bir güce sahip olan Hizbullah başta olmak üzere bütün Kürt temsilcileri muhatap alarak mı yürütecek? Bu konuda hükümetin yol haritası nedir?" şeklindeki sorusuna kaçamak cevap veren Gül, şöyle konuştu:

 

“Çözüm Süreci, Türkiye'ye ait milli ve yerli bir projedir. Etrafımıza baktığımızda güneyimiz de, kuzeyimizde, doğumuzda ve batımızda ülkelerin iç savaşla baş başa kaldığı, iç savaşların yaşandığı bir bölgedeyiz. Bütün bu bölgelerin içerisinde kendisini muhafaza etmiş, birlik beraberliğini ve toplumsal kardeşliğini, bütün ırkları barındıran kardeşliği tesis eden bir ülkeyiz.

 

Çözüm süreci yerli bir proje olduğu için başta dışarıdaki bazı unsurlar olmak üzere, içerdeki bazı unsurlar rahatsız oluyor. Ama biz bu kararlılığı sürdüreceğiz.  Çözüm sürecinin muhatabı milletir. Çözüm sürecinin tarafları millettir. Sadece Kürt halkı değil, aynı zamanda Yozgatlı, İzmirli, Kayserili, Niğdeli, Nevşehirli Türk halkıdır da. Diyarbakırlı, Batmanlı, Bitlisli ve Muşludur.

 

Bin yıllık kardeşliği talep eden Kürdüyle, Türküyle bu coğrafyada yaşayan herkestir. Bu birlik beraberlik ve kardeşliği hep birlikte tesis edeceğiz. Kürdün ve Türk’ün kanı üzerinde artık 30 yıldır süren bu terör belasını hep birlikte defedeceğiz. Dolayısıyla AK Parti’nin yol haritasında muhatap millettir.”  (Şükrü Tontaş - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.