ÇÜ öğrencilerinin tasarladığı araçlara ödül

ÇÜ öğrencilerinin tasarladığı araçlara ödül

TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları’na katılan Çukurova Üniversitesi öğrencileri, 3 dalda ödül aldı.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) öğrencileri, TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları’na katıldı. Tasarlayıp imal ettikleri ATOK, AKINCI ve 1,5 ADANA adını verdikleri 3 araçla yarışlara katılan ÇÜ Mühendislik–Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği, Otomotiv Mühendisliği ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencileri 3 dalda ödül aldı.

TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları, 63 takımdan oluşan ve yaklaşık bin 500 öğrencinin katılımıyla Kocaeli Körfez Yarış Pisti'nde gerçekleştirildi. Bin 950 metrelik pistteki yarışlar “Hidromobil” ve “Elektromobil” kategorilerinde yapıldı.

Yarışlar hakkında bilgi veren Çukurova Üniversitesi Mühendislik - Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Akıllı, 30 tur üzerinden yapılan yarışta tur başına 53 watt elektrik harcayan AKINCI isimli elektrikli aracın yarışlarda büyük başarı elde ederek, başvuruları kabul edilen 46 araçtan teknik kontrolleri geçerek yarışa katılan 37 araç arasında beşinci olduğunu ve 100 kilometrelik mesafeyi bir TL’den az elektrik harcayarak kat ettiğini ifade etti.

Geçen yıl yapılan yarışta Jüri Özel Ödülüne layık görülen 1.5 Adana isimli elektrikli araç ise bu yıl yarışmayı 14. bitirmesine karşın, ilk ve orta öğretim seviyesindeki öğrencilere ve halka yönelik gerçekleştirdikleri tanıtım etkinlikleri nedeniyle “Tanıtım ve Yaygınlaştırma” ödülü ile ÇÜ’ye ödül kazandırdı. Yarışmaya ilk kez katılan ATOK ise yarışmayı 12. sırada tamamlayarak başarılı bir sonuç elde etti.  (İLKHA)








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.