ÇÜ’den diş protezlerinin üretiminde önemli çalışma

ÇÜ’den diş protezlerinin üretiminde önemli çalışma

Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından yapılan çalışmayla kron-köprü protezlerinin üretim süresinin birkaç saate indirilmesi planlanıyor.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi Kliniği güncel teknolojileri kullanarak hizmet vermeye devam ederken bir yandan da tabakalı diş protezi üretim teknolojisi konusunda yapılan çalışma dünya literatürüne geçti.

Konuyla ilgili ÇÜ’den yapılan açıklamada; Diş Hekimliği Fakültesinde sabit protez olarak bilinen kron-köprü (kaplama) restorasyonlarında sıklıkla kullanılan metal destekli seramik restorasyonların metal altyapısının üretiminde tabakalı üretim teknolojisinin kullanıldığı ifade edildi. Son teknoloji ile hastalarına hizmet veren ÇÜ Diş Hekimliği Fakültesinin klinik uygulamada tamamen tabakalı üretime geçen Türkiye’deki ilk birkaç fakülteden biri olduğu bildirildi.

Bu konuda yapılan ilk bilimsel çalışma ÇÜ’ye ait

Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yurdanur Uçar ve ekibi tarafından araştırılan Tabakalı Üretim Teknolojisi’nin dünya literatüründe bu konuda yapılan ilk bilimsel çalışma olarak yer aldığı belirtildi.

Bunun dışında metal altyapısı olmadan sadece seramikten elde edilen kron köprülerin yapımında kullanılan kazıma yöntemi ile elde edilmiş estetik restorasyonların üretimi ise Çukurova Üniversitesi Rektörlüğünün desteği ile alınacak olan CAD/CAM cihazı sayesinde fakülte bünyesinde hastalara hizmet verileceği bildirildi.

Geleneksel yöntemler kullanıldığında yapımı birkaç hafta süren kron-köprü protezlerinin üretim süresinin, alınacak bu yeni cihazla belirli hastalarda birkaç saat kadar kısa bir süre içerisinde tamamlanabileceği ifade edildi.   (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.