Çukurova Üniversitesinde mezuniyet günü-foto

Çukurova Üniversitesinde mezuniyet günü-foto

Çukurova Üniversitesinden mezun olan Hukuk Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi ve Beden Eğitimi Sağlık Yüksekokulu öğrencilerine diplomaları düzenlenen törenle verildi.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ), 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılını tamamlayarak yeni mezunlarını vermeye devam ediyor.

Düzenlenen törenle, Fakülte ve yüksekokullardan, Hukuk Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi ve Beden Eğitimi Sağlık Yüksekokulu öğrencileri diplomalarını aldı.

Hukuk Fakültesi 4. Dönem mezunlarını verdi

Mithat Özsan Amfisi’nde düzenlenen törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Çukurova Üniversitesinin bölgenin en köklü üniversitesi olduğunu belirten Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Çeker, Hukuk Fakültesinin mezun sayılarının 222’ye ulaştığını belirterek, kısa sürede öğrenci sayılarının ise 721’e çıktığını söyledi.

“Kararlarınızda dürüstlükten asla ödün vermeyin”

Mezun  olan öğrencilerin bugünden sonra birçok mahkemede davaları karara bağlayan ve adalet dağıtan hâkimler, ceza yargılamalarında iddia makamı olarak adalete hizmet eden savcılar, adaletin tecellisinde ve bir nevi amme görevi yapan kanunların tam olarak tatbikinde haklı ile haksızın ayırt edilmesinde başkalarının hakkını arama ve kollama mesleği mensubu avukatlar olarak görev yapacaklarını belirten Rektör yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu ise, şöyle konuştu:

“Sevgili mezunlarımız! her meslekte olabildiği gibi sizlerin de görevli olacağınız ortam ve koşullarda görevin doğru yapılmasını engelleyecek durumlarda kalabilirsiniz. Ancak hukukun, bir vatandaş olarak hukukçunun kendisi için de önemli olduğunun bilincinde olarak kararlarınızda dürüstlükten asla ödün vermeyin.”

Açılış konuşmaları ve mezun öğrencilerin yemin töreninin ardından dereceye girenlere plaket ve diplomalarının verilmesiyle, öğrenciler keplerini fırlatarak mezun oldu.

Fen Edebiyat Fakültesi 214 Öğrenciyi Mezun Etti

Fen Edebiyat Fakültesi 2014 2015 eğitim öğretim yılını tamamlayarak mezun olan öğrenciler için Kongre Merkezi’nde tören düzenledi.

Mezuniyet törenine Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel, akademisyenler öğrenciler ve aileleri katıldı.

Dönem birincisinin öğrenciler adına konuşmasının ardından kürsüye çıkan Dekan Prof. Dr. Selahattin Serin, mezuniyet aşamasına gelmiş öğrencilerine iş hayatlarında başarılar dileyerek bundan sonraki süreçte de fakülte ile olan iletişimlerini devam ettirmelerini istedi.

Prof. Dr. Serin Fen Edebiyat Fakültesinin 124 akademik personel ile 3 bin 205 öğrenciye 8 bölümde eğitim öğretim verdiğini hatırlatarak, bu güne kadar fen edebiyat fakültesinden 10 bin 691 mezun verdiklerini söyledi.

Rektör Prof. Dr. Kibar ise Fen Edebiyat Fakültesinin 30. Dönem mezunlarını verdiğini belirterek üniversitenin en köklü fakültelerinden biri olarak öğrenci sayısının 3 bin 200’ü aştığını söyledi.

Mezuniyet töreni dereceye giren öğrencilere Rektör Prof. Dr. Kibar’ın plaket ve diplomalarını vermesinin ardından öğrencilerin keplerini fırlatmaları ile son buldu.

Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu da Lütfullah Aksungur Spor Salonu’nda düzenlenen törenle 2014- 2015 eğitim öğretim yılını tamamlayan öğrencilerini mezun etti.

Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, BESYO Müdürü Prof. Dr. Sadi Kurdak, akademisyenler öğrenciler ve velileri katıldı.

Açılış konuşmalarının ardından dereceye giren öğrencilere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Sadi Kurdak ve Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Behice Durgun tarafından plaket ve diplomaları verildi. Diplomalarını alan öğrencilerin keplerini havaya fırlatması ile tören sona erdi. (İLKHA)












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.