"Cuma Camisi milletindir hiç kimse engelleyemez"

"Cuma Camisi milletindir hiç kimse engelleyemez"

​AK Parti Gaziantep İl Kongresi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kentte yıkılacak stadyumun yerine cami yapılacağını ve kimsenin bunu engelleyemeyeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Gaziantep 6'ncı Olağan İl Kongresi’ne katıldı. Şahinbey Karataş Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen kongre öncesinde salon önünde toplanan vatandaşlara bir selamlama konuşması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra kongrenin yapıldığı salona geçti ve partililere hitap etti.

Burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha çok Gaziantep ile ilgili yaptıkları ve yapacakları projelerle ile ilgili konuştu. Kent merkezindeki yıkılacak Kamil Ocak Stadının yeri ile ilgili daha önce de karar verildiğini ve buraya bir cuma cami yapılacağını belirtti.

Kentte son zamanlarda tartışmalara neden olan stadın yeri ile ilgili son noktayı koyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Duyuyorum ki bazı çatlak sesler bunu engellemeye kalkıyor. Bakanlar burada, sayın Vali'ye de gerekli talimatı tekrar vereceğim. Belediye Başkanı burada, camiyi yapacak olan hayırseverimiz de burada. Öyle değil mi? Vazgeçmedik çok açık ve net olarak söylüyorum, kim olursa olsun hiçbirini siz kafaya takmayın. Cuma Camisi bu milletindir. Hiç kimse bunu engelleyemez.”dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep’in 7 milyar dolarlık ihracat ve 5 milyar dolarlık ithalat yaptığını ve kişi başına düşen dış ticaret rakamında bölgesinin lideri, Türkiye'nin beşinci büyük şehri Gaziantep'i hesaba katmayan hiçbir ekonomik programın başarı şansının olamayacağını vurguladı.

Konuşmasına Afrin operasyonuna değinerek devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, operasyonda şu ana kadar 2 bin 21 PKK/PYD’linin öldürüldüğü bilgisini verdi.

“Dünyaya unutulmayacak insanlık dersi verdiniz”

Gaziantep'e misafir ettiği 500 bin Suriyeli dolayısıyla teşekkür eden Erdoğan, “Gaziantep misafir ettiği 500 bini bulan sığınmacıyla Suriye'deki insani krizin sıkıntılarını iliklerine kadar yaşayan şehirdir. Ama siz ensar oldunuz, muhacirleri bağrınıza bastınız. Yıllardır devam eden kriz süresince Suriyelilere ensar olan Gazianteplilere şükranlarımı sunuyorum. Sizler bu asil duruşunuzla sadece kardeşlik ve komşuluk hukukun gereğinin yerine getirmekle kalmadınız, dünyaya unutulmayacak insanlık dersi verdiniz.”diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Fırat Kalkanı Harekatı'yla huzur ve güvenli hale getirdiğimiz bölgelere 140 bin Suriyeli geri dönerek topraklarında hayatlarını sürdürmeye başladılar. İnşallah Afrin harekatında da aynı şekilde yine bölgedeki kardeşlerimiz tekrar kendi topraklarına ve evlerine dönmek suretiyle inşallah bu mülteci hayatına son vermiş olacağız. 37'nci gününe giren bu harekatın başarıyla devam etmesi sonrasında birkaç yüz bin Suriyeli kardeşimizin geriye döneceğini anlıyorum. Biz Münbiç'te ve diğer bölgelerde de güven ve huzuru sağladıkça Suriyelilerin tamamı evlerine, yurtlarına geri dönerek vatan hasretinden kurtulacaklardır.”ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin terörle kararlı mücadelesinin sürdüğünü ve bunda başarılı olduğunu dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"PKK'sından DEAŞ'ına, FETÖ'süne kadar terör örgütleri eyleme geçtiklerinde Gaziantep’te bundan en büyük zararı gören şehirlerimizden birisi oldu. Allah'ın izniyle PKK'yı topraklarımız içinde, Irak'ta her gün eziyoruz ve ezeceğiz. Suriye'de PYD ismiyle kendine zemin arayan bölücü örgütü orada tamamen yok edene kadar durmayacak ve mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. DEAŞ denilen İslam ve Müslüman düşmanı örgüt de artık tamamen ortadan kalkma noktasına gelmiştir. Yıllarca kendi ülkelerinde ne kadar psikopat varsa örgütlü şekilde teşvik edip, DEAŞ saflarında savaşmaya bölgemize gönderdiler. Kardeşlerimizin ve bizim başımıza bela olan katil sürüsünün en azından bir kısmı şimdi geldikleri yere geri döndüler. 60 bin kişinin ismini ilgili ülkelere bildirdik. 6 bin kişiyi bizzat kendimiz sınır dışı ederek geldikleri ülkelere iade ettik. Bizim ikazlarımızı kulak ardı edip sınırlarından çıkışları bilerek kontrol etmeyenler artık bu kişilerle varsın kendileri uğraşsınlar.”

“FETÖ ile mücadelede gelinen noktadan asla geriye dönüş söz konusu değildir.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “FETÖ derseniz darmadağın olmuş vaziyette. Açılan davalar da yavaş yavaş neticelenmeye başladı. Müebbet, ağırlaştırılmış müebbet ve yüklü cezalarla bedel ödüyorlar ve ödeyecekler. Elbette sağda solda kalmış artıkları olabilir. Onlar eninde sonunda yakayı ele vermekten kurtulamayacaklar. Devletimiz, milletimiz bu alçak örgütün mensuplarının kalemlerini kırmış ve defterlerini dürmüştür. Gelinen noktadan geriye dönüş asla söz konusu değildir. Bundan sonrası zaman ve süreç işidir.”diye belirtti.

“Fırat Kalkanı Harekatı” ile temizlenen bölgelerin alt yapısında Gaziantep'ten çok önemli çalışmalar yapıldığını, aynı şekilde Afrin'in imar ve ihyasında da ihtiyaç duyulacağını dile getiren Erdoğan, “Gaziantep'in yanı başında süren bir operasyon var. Bu harekatın en önemli lojistik merkezinden biri Gaziantep’tir.” dedi.

Türkiye'nin büyümesiyle sıkıntılarının çapının da değiştiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Büyük başın büyük derdi olur' sözünü hatırlatarak, şunları söyledi:

“Türkiye; büyüdükçe, güçlendikçe, ekonomide, diplomaside her alanda bir üst lige çıktıkça sıkıntıların çapı değişiyor. Dünkü Türkiye'nin en büyük sorunu siyasi istikrarı sağlamaktı. Büyük hedef belirleyip, ulaşmaya çalışmak yerine küçülme yaşamadan mevcudu korumak en önemli başarı kriteriydi. Bugün 2017 yılında elde ettiğimiz yüzde 7,5 büyümeyi bile yeterli görmeyen Türkiye var. Hamdolsun bugün terör ve darbe başta olmak üzere istikrarına yönelik tehditleri yekvücut olarak karşılayıp üstesinden gelen bir Türkiye var. Terör örgütlerine zihni iğfal edilmiş 3-5 çapulcunun silahlı macera alanları olarak bakarsak yanılırız. Küresel güç mücadelesinin en alçak, en çirkin araçlarıdır.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından Şanlıurfa'ya geçerken, tek liste ile gidilen kongrede mevcut il başkanı Eyüp Özkeçeci, göreve yeniden seçildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 































HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.