Cuma hutbesinde 15 Temmuz mesajı

Cuma hutbesinde 15 Temmuz mesajı

​Şanlıurfa’da 15 Temmuz darbe girişimini konu alan hutbe okunurken şehitler için de mevlitler okutularak dualar edildi.

Şanlıurfa’nın Dergâh (Mevlid-i Halil) Camii'nde okunan hutbenin öncesinde mevlit okunarak 15 Temmuz gecesinde darbeciler tarafından katledilenler için dualar edildi.

“Milletçe yeniden doğuş: 15 Temmuz” adıyla irad edilen hutbede birlik ve beraberliği vurgu yapılırken, darbeyi yapmak isteyen FETÖ’nün Müslümanların dini değerlerini istismar ettiği ifade edildi.

15 Temmuz'da yapılmak istenen darbeyle Müslümanların ve beraberliğine kast edildiğini ifade eden Dergâh Camii İmam-Hatibi Ömer Kahvecibaşı, "15 Temmuz gecesi maruz kaldığımız işgal girişimi din kisvesine bürünmüştü. Suret-i haktan görünen ama batıla hizmet eden FETÖ, imanımızı, ahlaki hassasiyetimizi, Peygamber sevgimizi, zekât ve sadakamızı, kurbanlarımızı hâsılı tüm dini değer ve kavramlarımızı istismar etti. Kendi menfaati uğruna milletimizin varlığına, birlik ve beraberliğine, ülkemizin geleceğine kast etti. Bu hainler, evlatlarımızı ailelerinden kopararak yüreklerinden vatan sevgisini, ümmet şuurunu söküp atmaya kalktı." dedi.

Bir daha darbe girişimlerinin yaşanmaması için tüm Müslümanların Kur’an-ı Kerim'in ve Peygamber efendimizin sünnetinin yolundan gitmesi gerektiğini söyleyen Kahvecibaşı, "15 Temmuz’u bir daha yaşamamak için bizlere düşen öncelikle, din gibi yüce bir hakikati şahıslar üzerine bina etmemektir. Aklımızı, irademizi, vicdanımızı sorgulamaksızın bir başkasına teslim etmemektir. İslam’ı sahih kaynaklarından, iyi niyetli ve güvenilir ellerden öğrenmektir. Kur’an-ı Kerim ve Sevgili Peygamberimizin sünneti seniyyesi rehberliğinde yaşamaktır. Sahabe neslinden günümüze kadar Müslümanların büyük çoğunluğunun üzerinde yürüdüğü mutedil yolun dışında kalan bütün anlayışların sırat-ı müstakimden sapma anlamına geldiğini bilmektir. Bizi Allah’a kulluk yerine kendine kul olmaya çağıranlara itibar etmemektir. Yüzyıllar boyunca topraklarımızda oluşan ve dini hayatımızı ayakta tutan Anadolu irfanına sahip çıkmaktır." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.